Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά κέρδη απογοητεύουν τις ευρωαγορές

Πιέσεις ασκούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα απογοητευτικά αποτελέσματα εταιρικών κολοσσών της ηπείρου όπως η Ericsson και η Roche, καθώς και οι προηγούμενες απώλειες σε Wall Street και Ασία.

Πιέσεις ασκούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα απογοητευτικά αποτελέσματα εταιρικών κολοσσών της ηπείρου όπως η Ericsson και η Roche, καθώς και οι προηγούμενες απώλειες σε Wall Street και Ασία.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,71% στις 6.597 μονάδες, ο DAX 0,41% στις 7.936 μονάδες και ο CAC 0,82% στις 5.787 μονάδες.

Η Ericsson υφίσταται τις μεγαλύτερες απώλειες 17 χρόνων της τάξης του 25% και η Roche υποχωρεί 2,2% καθώς τα αποτελέσματά τους δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Η Nokia υποχωρεί 3,2% και η Siemens 1,5%.

Τις απώλειες περιορίζουν οι ενεργειακοί τίτλοι, που κινούνται υψηλότερα στον απόηχο των νέων ρεκόρ των τιμών του πετρελαίου.

Η κλιμάκωση στα σύνορα Ιράκ - Τουρκίας αλλά και η αναμενόμενη ”επιστροφή” των κερδοσκοπικών κεφαλαίων στις πετρελαϊκές αγορές –δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της περιόδου υψηλής κατανάλωσης– αποτελούν τους δύο βασικούς παράγοντες που οδηγούν το ράλι του ”μαύρου χρυσού”.

Το αμερικανικό αργό διαμορφώνεται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Nymex πάνω από τα 87 δολάρια ανά βαρέλι.

Σε ανάλογη τροχιά βρίσκεται και το brent, καθώς η τιμή για το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου διαμορφώθηκε ενδοσυνεδριακά στα 83,09 δολάρια.

Η Shell ενισχύεται 1,1% και η Total 0,7%.

Πέραν της σωρείας ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους και στη σημερινή ανακοίνωση του δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης ZEW στη Γερμανία (Οκτώβριος).

Νωρίτερα τα ασιατικά χρηματιστήρια υπέστησαν έντονες τραπεζικές πιέσεις εξαιτίας των ζημιών της Nomura Holdings από το άνοιγμα στην αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ.

Εξάλλου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν με τις μεγαλύτερες απώλειες πέντε εβδομάδων, μετά την ανακοίνωση της Citigroup ότι οι επισφάλειες θα επιβαρύνουν τον τραπεζικό κλάδο τον υπόλοιπο χρόνο, με τον Dow Jones να υποχωρεί από το επίπεδο των 14.000 μονάδων, καταγράφοντας απώλειες 0,77% και κλείνοντας στις 13.984,80 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v