Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ευρωαγορών-future Wall λόγω τεχνολογίας

Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα 3μήνου επιχειρήσεων τεχνολογίας και λιανεμπορίου στηρίζουν σε ήπια ανάκαμψη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ανοδικό αναμένεται το άνοιγμα και των βασικών δεικτών της Wall Street -και ειδικά του Nasdaq- σε μια ημέρα πλούσια σε εταιρικές και στατιστικές ανακοινώσεις.

Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα 3μήνου επιχειρήσεων των κλάδων τεχνολογίας και λιανεμπορίου στηρίζουν σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά τα κέρδη περιορίζουν οι ανησυχίες για την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ και για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης στους ισολογισμούς του χρηματο-οικονομικού κλάδου.

Αισθητή άνοδο προοιωνίζονται για το άνοιγμα του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq στη Νέα Υόρκη οι προθεσμιακές αγορές, μετά την ευοίωνη πρόβλεψη (μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης) της Intel για τις πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Ανοδικό αναμένεται το άνοιγμα και των υπόλοιπων ”μεγάλων” δεικτών της Wall Street σε μια ημέρα πλούσια σε επιχειρηματικές και μακρο-οικονομικές ανακοινώσεις.

Από το εταιρικό μέτωπο, θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου Abbot Lab., Altria, E*Trade, eBay, J.P. Morgan και Coca-Cola Company.

Από το στατιστικό χώρο, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις ενάρξεις νέων κατοικιών και οικοδομικές άδειες Σεπτεμβρίου, καθώς και ο δείκτης τιμών καταναλωτή του ίδιου μήνα. Ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι αναρριχήθηκε στο 2,8% από 2,0% στην προηγούμενη μέτρηση. Θα δημοσιοποιηθεί επίσης η έκθεση Beige Book της Federal Reserve για την αμερικανική οικονομία.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, τα καλά αποτελέσματα της ASML και οι προηγούμενες ευοίωνες εκτιμήσεις των IBM, Intel και Yahoo, συντηρούν τους περισσότερους βασικούς δείκτες στα πράσινα. Στήριξη προσφέρουν και οι ευοίωνες ανακοινώσεις μεγάλων αλυσίδων λιανικού εμπορίου.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,18% στις 6.624 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,1% στις 7.959 μονάδες και ο CAC ενισχύεται 0,21% στις 5.787 μονάδες.

Η Infineon κερδίζει 2,2% και η STMicroelectronics 1,1%.

Η ASML εκτινάσσεται 5,9% μετά την ανακοίνωση ότι οι παραγγελίες εξοπλισμού ημιαγωγών αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε τέσσερα τρίμηνα, ανακάμπτοντας από το χαμηλό διετίας.

Η Danone ενισχύεται 2,5% μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων γ’ τριμήνου 3,7% και η Carrefour 3% μετά την αύξηση πωλήσεων 5,8%.

Στον αντίποδα, έντονη διόρθωση υφίστανται οι μεταλλευτικές εταιρίες μετά την σύσταση της Credit Suisse Group ότι ο κλάδος ”δείχνει υπερ-αγορασμένος.”

Η BHP Billiton υποχωρεί 1,7% και η Anglo American 1,9%. Η Rio Tinto βυθίζεται 3% μετά την ανακοίνωση ότι η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος γ’ τριμήνου ήταν μειωμένη εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v