Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ευρωαγορών στον απόηχο Wall και Ασίας

Ανάκαμψη τιμών μετά τη χθεσινή διολίσθηση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τη ”ρότα” της ανόδου στις ΗΠΑ και στην Ασία.

Ανάκαμψη τιμών μετά τη χθεσινή διολίσθηση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τη ”ρότα” της ανόδου στις ΗΠΑ και στην Ασία.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εταιρικές ανακοινώσεις κερδών, με τον τεχνολογικό κλάδο να ”οδηγεί” την ανάκαμψη μετά τη δημοσιοποίηση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων από την Apple.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,74% στις 6.507 μονάδες, ο DAX 0,59% στις 7.839 μονάδες και ο CAC 0,78% στις 5.701 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε σε θετικό έδαφος χθες, έπειτα από μια συνεδρίαση έντονης νευρικότητας.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ανέκαμψαν από τη χειρότερη πτώση δύο μηνών, μετά την ανακοίνωση ευοίωνων επιχειρηματικών ειδήσεων στην περιφέρεια.

”Τα εταιρικά κέρδη και οι επιχειρηματικές εξελίξεις αναλαμβάνουν τα ηνία”, δηλώνει στο Bloomberg ο κ. Mark Webster της State Street Global Advisors. ”Οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές και η αγορά επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις με σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης”.

Η Schneider Electric ενισχύεται 5,3% μετά την αύξηση των κερδών γ’ τριμήνου 13% και την αναβάθμιση των ετήσιων στόχων ανάπτυξης.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο τεχνολογικός κλάδος, μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών της Apple κατά 67%. Η Lonza ενισχύεται 1,5%.

Κέρδη 2,1% αποκομίζει ο τίτλος της ArcelorMittal μετά την αναβάθμιση του στόχου της HSBC.

Η Umbro εκτινάσσεται 13% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς από τη Nike.

Η ξενοδοχειακή Accor κερδίζει 1,5% μετά την ανακοίνωση στόχων βελτίωσης των λειτουργικών κερδών και κατασκευής 1.500 νέων ξενοδοχείων έως το 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v