Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα 3μηνα ωθούν σε θετικό έδαφος τις ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές απώλειες με την υποστήριξη ανακοινώσεων 3μήνων και επιχειρηματικών εξελίξεων. Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές απώλειες με την υποστήριξη του ”ράλι της τελευταίας ώρας” στη Wall Street, που οδήγησε σε θετικό έδαφος το κλείσιμο των βασικών αμερικανικών δεικτών.

Οι ασιατικές μετοχές αποκόμισαν σημαντικά κέρδη χάρη σε ευοίωνες επιχειρηματικές ανακοινώσεις, ενώ οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Οι όγκοι των συναλλαγών διαμορφώνονται σε ικανοποιητικά επίπεδα στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στις εταιρικές εξελίξεις και στις ανακοινώσεις κερδοφορίας τριμήνου.

Ο τεχνολογικός κλάδος ”οδηγεί” την ανάκαμψη μετά τη δημοσιοποίηση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων από την Apple, η οποία τερμάτισε χθες 2% υψηλότερα, υποστηρίζοντας τα κέρδη του δείκτη Nasdaq στη Νέα Υόρκη.

Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου στις ΗΠΑ η AT&T, η United Parcel Service, η DuPont και η Amazon μεταξύ άλλων.

”Τα εταιρικά κέρδη και οι επιχειρηματικές εξελίξεις αναλαμβάνουν τα ηνία”, δηλώνει στο Bloomberg ο κ. Mark Webster της State Street Global Advisors. ”Οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές και η αγορά επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις με σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης κερδών”.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,9% στις 6.518 μονάδες, ο DAX 0,43% στις 7.828 μονάδες και ο CAC 0,53% στις 5.691 μονάδες.

Η Volkswagen ενισχύεται 1,6% μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που ”απελευθερώνει” την προοπτική εξαγοράς του ομίλου.

Η Porsche, που κατέχει το 31% της VW, ενισχύεται 5,9%.

Η Schneider Electric ενισχύεται 5,3% μετά την αύξηση των κερδών γ’ τριμήνου 13% και την αναβάθμιση των ετήσιων στόχων ανάπτυξης.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο τεχνολογικός κλάδος, μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών της Apple κατά 67%. Η Lonza ενισχύεται 1,5%.

Κέρδη 2,1% αποκομίζει ο τίτλος της ArcelorMittal μετά την αναβάθμιση του στόχου της HSBC.

Η Umbro εκτινάσσεται 13% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς από τη Nike.

Η ξενοδοχειακή Accor κερδίζει 1,5% μετά την ανακοίνωση στόχων βελτίωσης των λειτουργικών κερδών και κατασκευής 1.500 νέων ξενοδοχείων έως το 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v