Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Καπέλο” σε αυξήσεις τιμών τροφίμων στην Ρωσία

Η Ρωσία εισάγει ελέγχους στις αυξήσεων τιμών για ορισμένα βασικά είδη διατροφής, καταδεικνύοντας ότι η εκτίναξη στις τιμές αγροτικών προϊόντων καθίσταται πλέον παγκόσμιο πολιτικό ζήτημα.

”Καπέλο” σε αυξήσεις τιμών τροφίμων στην Ρωσία
Η Ρωσία εισάγει ελέγχους τιμών σε ορισμένα βασικά είδη διατροφής, προκειμένου να μην επηρεάσει η κατακόρυφη άνοδος των τιμών τροφίμων την δημοτικότητα της κυβέρνησης Putin ενόψει τον βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου.

Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί και λιανέμποροι της χώρας έχουν καταλήξει σε συμφωνία, την οποία προβλέπεται να υπογράψουν σήμερα με την κυβέρνηση, για πάγωμα τιμών στα επίπεδα της 15ης Οκτωβρίου σε μια σειρά προϊόντων ψωμιού, τυριού, γάλακτος, αυγών και εδώδιμων ελαίων μέχρι το τέλος του έτους.

Με την κίνηση αυτή, η ρωσική κυβέρνηση αποδεικνύει ότι η εκτίναξη στις τιμές αγροτικών προϊόντων καθίσταται πλέον παγκόσμιο πολιτικό ζήτημα. Τα μεγάλα σούπερ-μάρκετ της Ρωσίας θα περιορίσουν τις αυξήσεις τις τιμές των εν λόγω αγαθών στο 10%.

Ελέγχους τιμών έχει επίσης επιβάλλει η Κίνα, ενώ η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Μπαγκλαντές και το Μαρόκο αυξάνουν τις επιδοτήσεις ή μειώνουν τους δασμούς εισαγωγών για να κρατήσουν χαμηλά τις εγχώριες τιμές.

Οι εύπορες χώρες δεν είναι αλώβητες: οργανώσεις καταναλωτών στην Ιταλία διοργάνωσαν αποχή από την κατανάλωση μακαρονιών τον περασμένο μήνα, για να διαμαρτυρηθούν για τις ακριβές τιμές της ”εθνικής τροφής” τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v