Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρική σταθεροποίηση ευρωαγορών -Πτώση futures

Παρά τα κέρδη μεμονωμένων τίτλων που προσφέρουν στήριξη στις ευρωαγορές, το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια παραμένει ασταθές, εν αναμονή κρίσιμων τραπεζικών αποτελεσμάτων και δεδομένων για την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ. Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στόχων του ΡΚΚ επιτείνουν τη νευρικότητα και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Παρά τα κέρδη μεμονωμένων τίτλων που προσφέρουν στήριξη στις ευρωαγορές, το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια παραμένει ιδιαίτερα ασταθές, εν αναμονή κρίσιμων τραπεζικών αποτελεσμάτων και δεδομένων για την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ.

Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στόχων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ επιτείνουν τη νευρικότητα και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Η Merrill Lynch αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι θα προσθέσει επιπλέον 2,5 δισ. δολάρια στις απομειώσεις που έχει ανακοινώσει και ξεπερνούν ήδη τα 5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν οι ”New York Times”.

Η εν λόγω φημολογία προκάλεσε έντονες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο και αφαίρεσε από τα ασιατικά χρηματιστήρια τα πρωινά τους κέρδη.

Επιπλέον, στις ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινωθεί ότι οι μεταπωλήσεις οικιών διαμορφώθηκαν τον Σεπτέμβριο στα χαμηλότερα επίπεδα επτά ετών.

Αποτελέσματα τριμήνου θα ανακοινώσουν επίσης στην αμερικανική αγορά οι Conoco, Merrill, Boeing, Nasdaq, Comex και Glaxo.

Το μεσημέρι στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,16% στις 6.534 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,13 στις 7.832 μονάδες και ο CAC 0,01% στις 5.704 μονάδες.

Η Volvo ενισχύεται 6,5% μετά τα ικανοποιητικά κέρδη και την πρόβλεψη αύξησης των πωλήσεων. Η Scania ακολουθεί με κέρδη 3,4%.

Σημαντική ώθηση προσφέρει στον τεχνολογικό κλάδο η STMicroelectronics, που ενισχύεται 3,4%.

Η ASML κερδίζει 2,6%, η Infineon 0,6%, και η Nokia ενισχύεται 0,9%.

Στον αντίποδα, η AstraZeneca υποχωρεί 1,6% μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Merrill Lynch για τη μετοχή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v