Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ώθηση ευρωαγορών από πετρέλαιο, Fed και Microsoft

Τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου, μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα της Microsoft, και του ενεργειακού, μετά την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 91 δολ. ανά βαρέλι, προσφέρουν νέα ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η προοπτική περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων από τη Federal Reserve την ερχόμενη εβδομάδα τονώνει την επενδυτική ψυχολογία.

Τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου, μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα της Microsoft, και του ενεργειακού, μετά την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 91 δολ. ανά βαρέλι, προσφέρουν νέα ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Παράλληλα η προοπτική περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων από τη Federal Reserve την ερχόμενη εβδομάδα τονώνει την επενδυτική ψυχολογία.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,24% στις 6.591 μονάδες, ο DAX 0,56% στις 7.955 μονάδες και ο CAC 0,29% στις 5.711 μονάδες.

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν νωρίτερα σε υψηλότερα επίπεδα, χάρη στα ικανοποιητικά αποτελέσματα κορυφαίων επιχειρήσεων της ηπείρου, όπως η Sony και η Honda Motor.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street είχαν μικτή εμφάνιση και έκλεισαν σταθεροποιητικά, καθώς τα δυσμενή στατιστικά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία απογοήτευσαν εκ νέου, αλλά παράλληλα επέτειναν την προοπτική νέας μείωσης των επιτοκίων από τη Fed στις 31 Οκτωβρίου.

H Infineon πρωτοστατεί στα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου, με άνοδο 3,9%.

Η Total πρωταγωνιστεί στην ενεργειακή άνοδο, με κέρδη 0,9%.

Η Peugeot Citroen ενισχύεται 4,5% μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων 12%.

Η TeliaSonera εκτινάσσεται 6,9% μετά τη δημοσιοποίηση κερδών γ’ τριμήνου.

Στον αντίποδα η Ahold υποχωρεί 2,5% λόγω της ανακοίνωσης μείωσης πωλήσεων γ’ τριμήνου 5,1% στις ΗΠΑ εξαιτίας της διολίσθησης του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v