Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη τιμών στην Ασία χάρη σε 3μηνα και Fed

Ανάκαμψη τιμών στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας κατέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση ευοίωνων αποτελεσμάτων από Sony και Honda Motor. Η προοπτική περαιτέρω μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα τονώνει την επενδυτική ψυχολογία, ενώ σημαντική άνοδο αποκομίζουν οι πετρελαϊκοί τίτλοι, καθώς η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε πάνω από τα 91 δολάρια ανά βαρέλι.

Ανάκαμψη τιμών στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας κατέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της Sony και της Honda Motor που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Η Sony απεκόμισε τα μεγαλυτερα κέρδη 21 μηνών και η Honda τα μεγαλύτερα από τον Οκτώβριο 2001.

Η προοπτική περαιτέρω μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα από την Federal Reserve τονώνει την επενδυτική ψυχολογία.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν και οι πετρελαϊκοί τίτλοι καθώς η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε πάνω από τα 91 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 1,4%. Ο Nikkei στο Τόκιο ενισχύθηκε 1,36% και ο Kospi στη Νότιο Κορέα 2%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κέρδισε 1,4% και διαμορφώνεται πάνω από τις 30.000 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες ενισχύθηκαν σε όλες τις ασιατικές αγορές, πλην της Νέας Ζηλανδίας και της Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v