Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις σε εξαγωγείς, τράπεζες και Κίνα στην Ασία

Σε χαμηλότερα επίπεδα υποχώρησαν οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές, με πιέσεις από τους εξαγωγείς εξαιτίας της ανόδου του γεν και των φημών για απομοιώσεις ιαπωνικών τραπεζών. Εντονη η πτώση στην Κίνα, καθώς διαφαίνεται αύξηση επιτοκίων για να χαλιναγωγηθεί η ανάπτυξη.

Σε χαμηλότερα επίπεδα υποχώρησαν οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές, με πιέσεις από τους εξαγωγείς εξαιτίας της ανόδου του γεν έναντι του δολαρίου και τις ιαπωνικές τράπεζες, μετά από δημοσίευμα του ιαπωνικού Τύπου ότι η Mizuho Financial Group θα χρεωθεί απομοίωση εξαιτίας ζημιών στην αγορά στεγαστικών δανείων.

Τις μεγαλύτερες απώλειες στην ασιατική περιφέρεια υπέστη ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα, που κινείται λίγη ώρα πριν το κλείσιμο με πτώση 3,6% καθώς φημολογείται ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων για να συγκρατήσει την ανάπτυξη.

Αντιθέτως αισθητή άνοδο κατέθεσαν η Posco (+3,4%) και η Hyundai Heavy (4%) της Νοτίου Κορέας, μετά την ανακοίνωση ανάπτυξης 1,4% στο γ’ τρίμηνο και την δήλωση του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett ότι οι μετοχές της χώρας είναι ελκυστικές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 0,2%. Ο Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 0,45%.

Οι βασικοί δείκτες στην υπόλοιπη ασιατική περιφέρεια ενισχύθηκαν πλην της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, ενώ ο βασικός δείκτης στην Ταϊλάνδη παρέμεινε πρακτικώς αμετάβλητος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v