Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση με έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street

Με απώλειες ”έκλεισε” η Wall Street σε μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας καθώς οι ζημίες της Merrill Lynch για το γ΄ τρίμηνο αλλά και η σημαντική υποχώρηση των μεταπωλήσεων νέων κατοικιών κράτησαν υπό πίεση τους βασικούς δείκτες και κυρίως το Nasdaq. Σημαντική ανάκαμψη προς το τέλος για το Dow. Πτώση κατέγραψαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Με απώλειες ”έκλεισε” η Wall Street σε μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας καθώς οι ζημίες της Merrill Lynch για το γ΄ τρίμηνο αλλά και η σημαντική υποχώρηση των μεταπωλήσεων νέων κατοικιών κράτησαν υπό πίεση τους βασικούς δείκτες και κυρίως το Nasdaq. Πτώση κατέγραψαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα απώλειες σημείωσε η μετοχή της Merrill Lynch η οποία κατέγραψε το γ΄ τρίμηνο του 2007 ζημίες ύψους 2,2 δισ. δολαρίων, για πρώτη φορά σε διάστημα 6 ετών. Οι ζημίες του αμερικανικού κολοσσού οφείλονται σε απομοιώσεις της τάξεως των 7,9 δισ. δολ. εξαιτίας των στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου και των δομημένων ομολόγων.

Τα έσοδα του διεθνούς οίκου υποχώρησαν κατά 94%, στα 577 εκατ. δολάρια.

Απώλειες κατέγραψε και η Αmazon.com παρά το γεγονός ότι η τεχνολογική εταιρία σημείωσε αύξηση στα κέρδη αλλά και τις πωλήσεις. Η εισηγμένη εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτική για την πορεία των περιθωρίων κέρδους την περίοδο των εορτών, δεδομένο που φάνηκε να θορύβησε την αγορά.

Αντίθετα κέρδη σημείωσε η Boeing με την αεροπορική εταιρία να καταγράφει αύξηση 61% στα κέρδη του γ΄ τριμήνου.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις οι μεταπωλήσεις νέων κατοικιών το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 8% στις 5,04% εκατ. οικίες, έναντι εκτιμήσεων για πτώση ύψους 4,5%.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 3,0% στα 18,2 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της 3Ε, σημείωσε πτώση 0,9%, στα 60,2 δολάρια. Κέρδη 1,1% για το δικαίωμα της Εθνικής, στα 12,9 δολάρια.

Ο Dow Jones (-0,01%) διαμορφώθηκε στις 13.675 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,88%, στις 2.774 μονάδες. Απώλειες 0,24% για τον S&P, στις 1.515 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί η υψηλή μεταβλητότητα που σημειώθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, με τον Dow Jones να καταγράφει απώλειες υψηλότερες των 200 μονάδων και το Nasdaq να υποχωρεί άνω του 2%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,49%, στις 6.428 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,53%, στις 5.674 μονάδες. Απώλειες 0,18% για τον DAX 30 στις 7.828 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v