Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος η Wall χάρη σε Apple, Texas

Σε θετικό έδαφος ”γύρισαν” οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι επικείμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου δύο σημαντικών τεχνολογικών εταιριών ανέτρεψαν τη διάθεση ρευστοποιήσεων των επενδυτών που ξεκίνησε μετά την σημαντική πτώση της Παρασκευής. Πτωτικά έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος ”γύρισαν” οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι επικείμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου δύο σημαντικών τεχνολογικών εταιριών ανέτρεψαν τη διάθεση ρευστοποιήσεων των επενδυτών που ξεκίνησε μετά την σημαντική πτώση της Παρασκευής.

Ειδικότερα, οι θετικές εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα τριμήνου που πρόκειται να ανακοινώσουν μετά τη λήξη της συνεδρίασης δύο από τις σημαντικότερες εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου, οι Apple και Texas Instruments, κατάφεραν να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών και να στείλουν τους βασικούς δείκτες σε θετικό έδαφος.

Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Merck, η οποία ανακοίνωσε αύξηση κερδοφορίας στο τρίμηνο, καθώς και ο τίτλος της Bear Stearns, μετά την ανακοίνωση σύναψης στρατηγικής συμφωνίας της εταιρίας με την κινεζική Citic Securities.

Στην αναστροφή αρνητικού κλίματος συμβάλλει και η υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής, που αυτήν την ώρα κινείται στα 87,40 δολάρια, με απώλειες 1,35%.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,25%, στις 13.555,51 μονάδες, ο Nasdaq κινείται στις 2.746,88 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,80%, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται 0,19% υψηλότερα, στις 1.503,51 μονάδες.

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας οι κυριότερες ευρωαγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,05% και έκλεισε στις 6.459,30 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 διαμορφώθηκε 1,13% χαμηλότερα, στις 7.794,94 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 5.661,27 μονάδες, με απώλειες 1,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v