Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mια Google δεν σώζει από την ”καταιγίδα” τη Wall

Ισχυρές απώλειες καταγράφει η αμερικανική αγορά, με ισχυρές πιέσεις στα blue chips μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από Wachovia και την προειδοποίηση κερδών από Caterpillar. ”Αυτονομείται” η Google σε νέα υψηλά, αλλά δεν επαρκεί για να σηκώσει τον τεχνολογικό δείκτη. Υποχωρεί στα 88,3 δολάρια το πετρέλαιο. Ηπιότερες πιέσεις στις ευρωαγορές.

Ισχυρές απώλειες καταγράφει η αμερικανική αγορά, με ισχυρές πιέσεις στα blue chips μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από Wachovia και την προειδοποίηση κερδών από Caterpillar. ”Αυτονομείται” η Google σε νέα υψηλά, αλλά δεν επαρκεί για να σηκώσει τον τεχνολογικό δείκτη.

Ειδικότερα, ισχυρές πιέσεις δέχεται η αμερικανική αγορά, με τους δείκτες να επιβαρύνονται από την εκτίναξη των πετρελαϊκών τιμών τις τελευταίες ημέρες, αν και σήμερα ο ”μαύρος χρυσός” υποχωρεί προς τα επίπεδα των 88,3 δολαρίων το βαρέλι.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι βιομηχανικές μετοχές μετά την προειδοποίηση κερδοφορίας που εξέδωσε η Caterpillar για τα αποτελέσματα 2007, λόγω ”αδυναμίας στις ΗΠΑ”. Η μετοχή της υποχωρεί πλέον του 4%.

Εν τω μεταξύ, το δολάριο διαμορφώθηκε νωρίτερα σε νέο χαμηλό έναντι του ευρώ, στα 1,4319 δολάρια, προτού ενισχυθεί οριακά στα 1,4292 δολάρια.

Μοναδική εξαίρεση με κίνηση κόντρα στο ευρύτερο πτωτικό κλίμα από τη Google, η μετοχή της οποίας κινείται σε νέα ιστορικά υψηλά, πάνω από τα 660 δολάρια, μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών της κατά 46% στο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις της αγοράς.

Πιέσεις για τον τίτλο της Wachovia μετά την ανακοίνωση της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας στις ΗΠΑ για μείωση των καθαρών της κερδών κατά 10% περίπου, στα 1,69 δισ. δολάρια, χαμηλότερα των προβλέψεων.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.682 μονάδες με πτώση 1,48% ή 200 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,49%, στις 2.759 μονάδες. Απώλειες 1,33% και για τον S&P, στις 1.519 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,19%, στις 6.530 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 εμφανίζει πτώση 0,56%, στις 5.734 μονάδες. Πτώση 0,45 και για τον DAX 30, στις 7.886 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v