Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Bank of America πιέζει τη Wall

Η ισχυρότερη του αναμενόμενου πτώση στα κέρδη της Bank of America πυροδοτεί πτωτική κίνηση, περιορισμένης κλίμακας πάντως, στην αμερικανική αγορά. Στο επίκεντρο και τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της Νokia ενώ μετά το κλείσιμο ανακοινώνει η Google. Πτωτικά έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Η ισχυρότερη του αναμενόμενου πτώση στα κέρδη των Bank of America και Pfizer πυροδοτεί πτωτική κίνηση, περιορισμένης κλίμακας πάντως, στην αμερικανική αγορά. Στο επίκεντρο και τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της Νokia.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση επικράτησαν μεικτές τάσεις, καθώς η ανοδική τάση στις τιμές του πετρελαίου επιβάρυνε την εικόνα του Dow Jones τη στιγμή που ο τεχνολογικός δείκτης διατήρησε τα κέρδη του μετά τα αποτελέσματα των United Technologies και Ιntel.

Το πετρέλαιο διατηρείται και σήμερα κοντά στα 88 δολάρια το βαρέλι, ενώ το δολάριο διαπραγματεύεται σε νέα χαμηλά έναντι του ευρώ, στα 1,4304 δολάρια.

Η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης σηματοδοτείται από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Bank of America, τα οποία επιβαρύνουν τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο. Η τράπεζα ανακοίνωσε πτώση των κερδών της στο γ’ τρίμηνο κατά 32% στα 3,7 δις. δολάρια, λόγω χαμηλότερων κερδών από συναλλαγές και μια σειρά προβλέψεων για μελλοντικές ζημιές από χαρτοφυλάκια δανείων.

Εν τω μεταξύ, σημαντικά κέρδη καταγράφει ο τίτλος της Bank of New York μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών της κατά 82% στα 640 εκατ. δολάρια.

Άνοδος για τον τίτλο της Pfizer, μετά την ανακοίνωση μείωσης των κερδών της κατά 77% στα 761 εκατ. λόγω έκτακτων χρεώσεων 2,8 δις. δολαρίων, καθώς τα προσαρμοσμένα αποτελέσματα ξεπερνούν τις προβλέψεις.

Υψηλότερα κινείται ο τίτλος της Nokia μετά την ανακοίνωση αύξησης 85% στα κέρδη γ’ τριμήνου, στα 1,56 δισ. ευρώ.

Σειρά στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου παίρνει η Google, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.849 μονάδες με πτώση 0,31%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,50%, στις 2.778 μονάδες. Απώλειες 0,49% και για τον S&P, στις 1.533 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 1,02%, στις 6.609,4 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,89%, στις 5.767,24 μονάδες. Πτώση 0,8% και για τον DAX 30, στις 7.921,4 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v