Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rebound στη Wall με αιχμή το Nasdaq

Ανοδικά κινείται η Wall Street καθώς τα υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη των IBM, Intel και Yahoo ενισχύουν τους βασικούς δείκτες με αιχμή το Nasdaq. Στο επίκεντρο και τα μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και το πετρέλαιο. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ανοδικά κινείται η Wall Street καθώς τα υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη των IBM, Intel και Yahoo ενισχύουν τους βασικούς δείκτες. Στο επίκεντρο και τα μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και το πετρέλαιο. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα κέρδη σημειώνει η IBM που κατέγραψε κέρδη ύψους 2,36 δισ. δολάρια το γ΄ τρίμηνο κυρίως λόγω στην ενίσχυση των πωλήσεων software. Σε θετικό έδαφος και η Intel της οποίας τα κέρδη ενισχύθηκαν κατά 43% στα 1,86 δισ. δολάρια.

Σε ανοδικό κανάλι και η Yahoo με την εταιρία να σημειώνει αποτελέσματα που υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,3% το Σεπτέμβριο, ενώ τον Αύγουστο υποχώρησε κατά 0,1%. Ο δομικός δείκτης αυξήθηκε κατά 0,2%, ανάλογα με τις προβλέψεις της αγοράς.

Στο μεταξύ οι πωλήσεις νέων κατοικιών υποχώρησαν σε χαμηλά 14 ετών και συγκεκριμένα στα 1,19 εκατομμύρια οικίες το Σεπτέμβριο. Σημαντική πτώση εμφανίζουν και οι εκδόσεις οικοδομικών αδειών τον ίδιο μήνα καθώς υποχώρησαν κατά 7,3%.

Εξάλλου οι πετρελαϊκές τιμές κυμαίνονται στα επίπεδα των 87,62 δολαρίων ανα βαρέλι.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.996 μονάδες με κέρδη 0,6%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,3%, στις 2.799 μονάδες. Ανοδος 0,78% για τον S&P, στις 1.550 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,99%, στις 6.679 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 1,13%, στις 5.839 μονάδες. Κέρδη 0,33% για τον DAX 30, στις 7.988 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v