Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρέλαιο και Citigroup τροχοπέδη για Wall

Σημαντικές απώλειες καταγράφει η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς τα επίπεδα ρεκόρ της πετρελαϊκής τιμής και η υποχώρηση κερδοφορίας της Citigroup στο τρίτο τρίμηνο, περιορίζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον. Με απώλειες έκλεισαν και οι ευρωαγορές.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς τα επίπεδα ρεκόρ της πετρελαϊκής τιμής και η υποχώρηση κερδοφορίας της Citigroup στο τρίτο τρίμηνο, περιορίζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην σημερινή συνεδρίαση οφείλεται στην νέα άνοδο που σημείωσε η τιμή του αργού στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η οποία διαμορφώνεται σε νέα επίπεδα ρεκόρ άνω των 85 δολαρίων το βαρέλι, εν μέσω ανησυχιών για το ύψος της παραγωγής πετρελαίου και τη μείωση των αποθεμάτων των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο Νοεμβρίου για το αργό διαπραγματεύεται στα 85,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα αναρριχήθηκε μέχρι τα 85,48 δολάρια.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον περιόρισε περαιτέρω η υποχώρηση που εμφάνισαν τα αποτελέσματα τρίτου οικονομικού τριμήνου της Citigroup, της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ, τα οποία υποχώρησαν στα 2,38 δισ. δολάρια έναντι 5,51 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Σημειώνεται μάλιστα, ότι η τράπεζα προειδοποίησε ότι η πιστωτική κρίση ενδέχεται να επηρεάσει και τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου.

Έτσι, αυτήν την ώρα, ο Dow Jones κινείται στις 13.938,63 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,10%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,02% και διαμορφώνεται στις 2.776,99 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 1,04% χαμηλότερα, στις 1.545,61 μονάδες.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,28% και διαμορφώθηκε στις 6.644,50 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε πτώση 0,89%, στις 7.969,47 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 5.807,44 μονάδες, με απώλειες 0,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v