Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη από δομικό πληθωρισμό στη Wall

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύεται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με το κλίμα να εμφανίζεται βελτιωμένο σε σχέση με τη χθεσινή ξαφνική υποχώρηση, μετά την ανακοίνωση ηπιότερου του αναμενόμενου δομικού δείκτη τιμών παραγωγού το Σεπτέμβριο. Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύεται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με το κλίμα να εμφανίζεται βελτιωμένο σε σχέση με τη χθεσινή ξαφνική υποχώρηση, μετά την ανακοίνωση ηπιότερου του αναμενόμενου δομικού δείκτη τιμών παραγωγού το Σεπτέμβριο.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι δείκτες αναφοράς υποχώρησαν μετά από ξεπούλημα στους τεχνολογικούς τίτλους με αφορμή έκθεση της JP Morgan για τη μετοχή internet Baidu, αφού όμως οι Dow Jones και S&P 500 είχαν προλάβει να καταγράψουν νέα ιστορικά υψηλά.

Στη σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά και στα αποτελέσματα της General Electric, τα οποία ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε λίγο πριν το άνοιγμα, ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, που δεν συμπεριλαμβάνει τα είδη διατροφής και ενέργειας ενισχύθηκε κατά 0,1% το Σεπτέμβριο έναντι προβλέψεων για ενίσχυση κατά 0,2%. Ο ήπιος πληθωρισμός χονδρικής ισχυροποιεί το ενδεχόμενο νέας μείωσης επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών παραγωγού το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ ”έτρεξε” με ρυθμό 1,1%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις, καθώς επιβαρύνθηκε σημαντικά από την αύξηση της τιμής των ενεργειακών προϊόντων κατά 4,1% με αύξηση στην τιμή της βενζίνης κατά 8,4%.

Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 0,6% το Σεπτέμβριο έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 0,2%.

Στην αγορά, κινητικότητα εμφανίζεται στον τίτλο της General Electric μετά την ανακοίνωση αύξησης της κερδοφορίας της κατά 14% στα 5,54 δις. δολάρια, ενώ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αγορές ιδίων μετοχών αξίας 5,7 δις. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο.

Ο Dow Jones κινείται στις 14.025 μονάδες με άνοδο 0,07%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,23% στις 2.778 μονάδες. Κέρδη 0,03% για τον S&P, στις 1.554 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,57%, στις 6.686 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,06%, στις 5.803 μονάδες. Πτώση 0,49% για τον DAX 30, που κινείται στις 7.993 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v