Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθ’ οδόν για νέα υψηλά και η Wall Street

Το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται στις διεθνείς αγορές διαχέεται και στην αμερικανική, η οποία καταγράφει κέρδη, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις πωλήσεις Σεπτεμβρίου των εταιριών λιανικού εμπορίου. Σημαντικά κέρδη εμφανίζουν οι ευρωαγορές.

Το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται στις διεθνείς αγορές διαχέεται και στην αμερικανική, η οποία καταγράφει κέρδη με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου.

Σε αυτό βοηθά τόσο η διαμόρφωση του εμπορικού ελλείμματος χαμηλότερα των προσδοκιών, στα 57,6 δισ. δολάρια τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, με την αρωγή της υποχώρησης του δολαρίου, όσο και η θετική τάση που διαμορφώνεται στις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,11%, στις 6.706 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,44%, στις 5.864 μονάδες. Κέρδη 0,70% για τον DAX 30 στις 8.042 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ο Nikkei της Ιαπωνίας κατέγραψε κέρδη 1,6% σε υψηλά διετίας, με ισχυρή ανάκαμψη και για τους δείκτες αναφοράς του χρηματιστηρίου της Κίνας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση κυριάρχησε ο προβληματισμός για την κερδοφορία των εταιριών, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της Alcoa, οδηγώντας σε απώλειες τον Dow και τον S&P 500. Όμως ο Nasdaq των τεχνολογικών εταιριών συνέχισε να υπεραποδίδει, αναρριχούμενος σε υψηλά έξι ετών.

Στη σημερινή συνεδρίαση, στο επίκεντρο βρίσκονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω της λήξης της απεργιακής κινητοποίησης στην Chrysler και της συμφωνίας για νέα συλλογική σύμβαση.

Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των εταιριών λιανικού εμπορίου μετά την ανακοίνωση ισχυρών πωλήσεων Σεπτεμβρίου.

Άνοδος άνω του 4% για τον τίτλο της Wal-Mart μετά την αύξηση στις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή του γ’ τριμήνου κατά 4 σεντς ανά μετοχή.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,45%, στις 14.141 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,50%, στις 2.825 μονάδες. Κέρδη 0,31% για τον S&P, στις 1.567 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v