Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το καλύτερο μετοχικό ”ράλι” 20 ετών στην Ασία

Ασταμάτητο δείχνει το ”ράλι” τιμών στα χρηματιστήρια της περιφέρειας Ασίας - Ειρηνικού, με τις αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Νότιο Κορέα, Ινδία, Ινδονησία και Αυστραλία να διαμορφώνονται σε αλλεπάλληλα επίπεδα-ρεκόρ. ”Πρόκειται για το πιο δυναμικό ράλι των τελευταίων 20 χρόνων”, σημειώνουν οι αναλυτές.

των Neil Dennis από το Λονδίνο και Michael Mackenzie από τη Νέα Υόρκη

Τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέκτησαν νέα επίπεδα-ρεκόρ, μολονότι η ανοδική πορεία του αμερικανικού χρηματιστηρίου υπέστη πλήγμα την Τετάρτη από το δυσοίωνο ξεκίνημα στην περίοδο ανακοίνωσης τριμηνιαίας χρήσης εταιρικών κερδών.

Παράλληλα, οι αυξανόμενες ενδείξεις ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα αντέξει τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου και την πτώση του δολαρίου βοήθησαν να εκδηλωθεί νέο ράλι του ευρώ και της στερλίνας την Τετάρτη.

Στα χρηματιστήρια της περιφέρειας Ασίας - Ειρηνικού το ”ράλι” δείχνει ασταμάτητο, με τις αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Νότιο Κορέα, Ινδία, Ινδονησία και Αυστραλία να διαμορφώνονται σε επίπεδα-ρεκόρ.

”Πρόκειται για το πιο δυναμικό ράλι των τελευταίων 20 χρόνων”, δηλώνει ο κ. Malcolm Wood, στρατηγικός αναλυτής Ασίας της Morgan Stanley, αναφερόμενος στον δείκτη Morgan Stanley Capital International Ασίας - Ειρηνικού (πλην Ιαπωνίας) που έχει ενισχυθεί 33,4% τις τελευταίες 36 ημέρες.

Ο ίδιος προσθέτει: ”Αξίζει στην Ασία να αποκομίζει καλύτερα κέρδη από τον μέσο όρο των παγκόσμιων χρηματιστηρίων, αφού απολαμβάνει πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, γερά θεμελιώδη δεδομένα και συγκριτικά απαλλαγμένα κινδύνου επιτόκια”.

© The Financial Times Limited 2007. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v