Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα υψηλά ο Dow με αρωγή από Wal Mart

Το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, η μείωση του εμπορικού ελλείμματος αλλά και τα κέρδη 3% που εμφανίζει ο τίτλος της Wal Mart οδηγούν τον Dow Jones σε νέα υψηλά όλων των εποχών. Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, η μείωση του εμπορικού ελλείμματος αλλά και τα κέρδη 3% που εμφανίζει ο τίτλος της Wal Mart οδηγούν τον Dow Jones σε νέα υψηλά όλων των εποχών.

Στο κλίμα ευφορίας που επικρατεί αυτό βοηθά τόσο η διαμόρφωση του εμπορικού ελλείμματος χαμηλότερα των προσδοκιών, στα 57,6 δισ. δολάρια τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, με την αρωγή της υποχώρησης του δολαρίου, όσο και η θετική τάση που διαμορφώνεται στις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 1,38%, στις 6.724,5 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,42%, στις 5.862,83 μονάδες. Κέρδη 0,59% για τον DAX 30 στις 8.033,69 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ο Nikkei της Ιαπωνίας κατέγραψε κέρδη 1,6% σε υψηλά διετίας, με ισχυρή ανάκαμψη και για τους δείκτες αναφοράς του χρηματιστηρίου της Κίνας.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Wall, στο επίκεντρο βρίσκονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω της λήξης της απεργιακής κινητοποίησης στην Chrysler και της συμφωνίας για νέα συλλογική σύμβαση.

Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των εταιριών λιανικού εμπορίου μετά την ανακοίνωση ισχυρών πωλήσεων Σεπτεμβρίου.

Άνοδος άνω του 4% για τον τίτλο της Wal-Mart μετά την αύξηση στις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή του γ’ τριμήνου κατά 4 σεντς ανά μετοχή, σε ένα αισιόδοξο μήνυμα για την ευρύτερη αμερικανική οικονομία, που βασίζεται κατά πολύ στις καταναλωτικές δαπάνες.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,70%, στις 14.177 μονάδες, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα για το δείκτη, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,70%, στις 2.831 μονάδες, όντας σε υψηλά έξι ετών. Κέρδη 0,77% για τον S&P, στις 1.574 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v