Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Φάρμακο” για τον Nasdaq από Oracle

Η προσφορά της Oracle για την BEA Systems αποτέλεσε το καλύτερο ”γιατρικό” στη χθεσινή διόρθωση του Nasdaq, καθώς πυροδότησε νέο επενδυτικό ενδιαφέρον για τους τεχνολογικούς τίτλους εν μέσω φημών για εξαγορές, ενώ τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία συντήρησαν το αγοραστικό ενδιαφέρον στην αγορά. Ανέκαμψαν στο κλείσιμο οι ευρωαγορές.

Η προσφορά της Oracle για την BEA Systems αποτέλεσε το καλύτερο ”γιατρικό” στη χθεσινή διόρθωση του Nasdaq, καθώς πυροδότησε νέο επενδυτικό ενδιαφέρον για τους τεχνολογικούς τίτλους εν μέσω φημών για εξαγορές, ενώ τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία συντήρησαν το αγοραστικό ενδιαφέρον στην αγορά.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 14.093,08 μονάδες με άνοδο 0,56%, ενώ ο Nasdaq υπεραπέδωσε με κέρδη 1,21% στις 2.805,68 μονάδες. Κέρδη 0,48% για τον S&P, στις 1.561,8 μονάδες.

Η αναπάντεχη προσφορά της Oracle για την BEA, ύψους 6,7 δισ. δολαρίων οδήγησε σε κλίμα ευφορίας για τον τεχνολογικό κλάδο, με τους επενδυτές να σπεύδουν να τοποθετηθούν στα ελκυστικότερα επίπεδα τιμών, μετά και τη χθεσινή διόρθωση στον Nasdaq.

Η μετοχή της BAΕ εκτινάχθηκε 33% υψηλότερα μετά και την ανακοίνωση της εταιρίας-στόχου ότι η προσφορά, στα 17 δολάρια υποτιμά την αξία της.

Σημαντικά κέρδη για τη μετοχή της Microsoft, της SAP, της Hewlett Packard και της Tibco Software.

Εν τω μεταξύ, τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά και τα αποτελέσματα της General Electric, τα οποία ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες, συντήρησαν το θετικό κλίμα στην ευρύτερη αγορά.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, που δεν συμπεριλαμβάνει τα είδη διατροφής και ενέργειας ενισχύθηκε κατά 0,1% το Σεπτέμβριο έναντι προβλέψεων για ενίσχυση κατά 0,2%. Ο ήπιος πληθωρισμός χονδρικής ισχυροποιεί το ενδεχόμενο νέας μείωσης επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών παραγωγού το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ ”έτρεξε” με ρυθμό 1,1%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις, καθώς επιβαρύνθηκε σημαντικά από την αύξηση της τιμής των ενεργειακών προϊόντων κατά 4,1% με αύξηση στην τιμή της βενζίνης κατά 8,4%.

Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 0,6% το Σεπτέμβριο έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 0,2%.

Στην αγορά, κινητικότητα εμφανίστηκε στον τίτλο της General Electric μετά την ανακοίνωση αύξησης της κερδοφορίας της κατά 14% στα 5,54 δις. δολάρια, ενώ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αγορές ιδίων μετοχών αξίας 5,7 δις. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 5,09%, στα 19,21 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνισε κέρδη 0,85%, στα 13,08 δολάρια. Κέρδη 2,01% στα 58,33 δολάρια εμφάνισε το δικαίωμα της 3Ε.

Εν τω μεταξύ, ανέκαμψαν στο κλείσιμο οι ευρωαγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,09%, στις 6.730,7 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,32%, στις 5.843,95 μονάδες. Κέρδη 0,09% για τον DAX 30, στις 8.041,26 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v