Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική στήριξη στη Wall από Oracle

Η αναπάντεχη προσφορά της Oracle για την BEA Systems οδηγεί τον τεχνολογικό κλάδο της Wall Street σε ανάκαμψη μετά τις ισχυρές χθεσινές απώλειες, ενώ τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία συντηρούν το αγοραστικό ενδιαφέρον στην αγορά. Ανέκαμψαν στο κλείσιμο οι ευρωαγορές.

Η προσφορά της Oracle για την BEA Systems οδηγεί τον τεχνολογικό κλάδο της Wall Street σε ανάκαμψη μετά τις ισχυρές χθεσινές απώλειες, ενώ τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία συντηρούν το αγοραστικό ενδιαφέρον στην αγορά.

Η αναπάντεχη προσφορά της Oracle για την BEA, ύψους 6,7 δισ. δολαρίων οδήγησε σε κλίμα ευφορίας για τον τεχνολογικό κλάδο, ο οποίος κατέγραψε σημαντικές απώλειες στη χθεσινή συνεδρίαση.

Η μετοχή της BAΕ εκτινάχθηκε 6% υψηλότερα στην ανακοίνωση, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον διαχέεται στο σύνολο σχεδόν των τεχνολογικών τίτλων, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τη χθεσινή διόρθωση.

Εν τω μεταξύ, τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά και τα αποτελέσματα της General Electric, τα οποία ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες συντηρούν το θετικό κλίμα στην ευρύτερη αγορά.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε λίγο πριν το άνοιγμα, ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, που δεν συμπεριλαμβάνει τα είδη διατροφής και ενέργειας ενισχύθηκε κατά 0,1% το Σεπτέμβριο έναντι προβλέψεων για ενίσχυση κατά 0,2%. Ο ήπιος πληθωρισμός χονδρικής ισχυροποιεί το ενδεχόμενο νέας μείωσης επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών παραγωγού το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ ”έτρεξε” με ρυθμό 1,1%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις, καθώς επιβαρύνθηκε σημαντικά από την αύξηση της τιμής των ενεργειακών προϊόντων κατά 4,1% με αύξηση στην τιμή της βενζίνης κατά 8,4%.

Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 0,6% το Σεπτέμβριο έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 0,2%.

Στην αγορά, κινητικότητα εμφανίζεται στον τίτλο της General Electric μετά την ανακοίνωση αύξησης της κερδοφορίας της κατά 14% στα 5,54 δις. δολάρια, ενώ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αγορές ιδίων μετοχών αξίας 5,7 δις. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο.

Ο Dow Jones κινείται στις 14.093 μονάδες με άνοδο 0,56%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,19% στις 2.805 μονάδες. Κέρδη 0,48% για τον S&P, στις 1.561 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανέκαμψαν στο κλείσιμο οι ευρωαγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,09%, στις 6.730,7 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,32%, στις 5.843,95 μονάδες. Κέρδη 0,09% για τον DAX 30, στις 8.041,26 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v