Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση με τράπεζες, πετρέλαιο σε επίκεντρο

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall με την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών και την υποχώρηση των κερδών της Citigroup να αντισταθμίζουν την ισχυρή αύξηση του δείκτη μεταποίησης αλλά και τη δημιουργία fund-”σωσιβίου” από 3 τραπεζικούς κολοσσούς των ΗΠΑ που θα αφορά στο subprime. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall με την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών και την υποχώρηση των κερδών της Citigroup να αντισταθμίζουν την ισχυρή αύξηση του δείκτη μεταποίησης αλλά και τη δημιουργία fund - ”σωσιβίου” από 3 τραπεζικούς κολοσσούς των ΗΠΑ που θα αφορά στο subprime. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα, απώλειες καταγράφει η μετοχή της Citigroup καθώς τα κέρδη γ΄ τριμήνου του αμερικανικού κολοσσού υποχώρησαν κατά 57%, στα 47 σεντς ανά μετοχή. Ωστόσο, διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά την εταιρία, στο επίκεντρο βρίσκεται και η απόφαση να δημιουργήσει από κοινού με τις Bank of America και JP Morgan ένα fund για την εξαγορά χρεογράφων που σχετίζονται με τα στεγαστικά δάνεια υψηλού κινδύνου.

Εξάλλου, θετικά λειτουργεί στις διαθέσεις των επενδυτών η εξαγορά της Tekronic από την Danaher προς 2,8 δισ. δολάρια. Απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Mattel που ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου υποχώρησαν στα 236,8 εκατ. δολάρια.

Στο μεταξύ, σε νέο ιστορικό υψηλό και άνω των 85 δολαρίων το βαρέλι κινούνται οι πετρελαϊκές τιμές με αφορμή την ένταση μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράκ αλλά και την ανησυχία για την έλλειψη ισορροπίας στην προσφορά και τη ζήτηση.

Στις ειδήσεις γύρω απο την οικονομία, ο δείκτης μεταποίησης Empire σημείωσε αναπάντεχη άνοδο στο 28,8, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσει στο 13,1.

Ο Dow Jones κινείται στις 14.113 μονάδες με κέρδη 0,15%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,09%, στις 2.808 μονάδες. Άνοδος 0,1% και για τον S&P, στις 1.563 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,2%, στις 6.714 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,23%, στις 5.857 μονάδες. Πτώση 0,2% για τον DAX 30, στις 8.025 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v