Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Κέρδη καλύτερα των προβλέψεων (upd)

Καλύτερα των προβλέψεων ήταν τα κέρδη ανά μετοχή γ’ τριμήνου, του κορυφαίου αμερικανικού χρηματιστηριακού ομίλου, Citigroup. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 47 σεντς, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για 44 σεντς. Τα κέρδη υποχώρησαν 57%, με τον επικεφαλής της Citi, Chuck Price να χαρακτηρίζει το τρίμηνο ως ”απογοητευτικό”.

Citigroup: Κέρδη καλύτερα των προβλέψεων (upd)
Καλύτερα των προβλέψεων ήταν τα κέρδη ανά μετοχή γ’ τριμήνου, του κορυφαίου αμερικανικού χρηματιστηριακού ομίλου, Citigroup. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 47 σεντς, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για 44 σεντς.

Πάντως ο επικεφαλής της Citigroup, Chuck Price, χαρακτήρισε το γ’ τρίμηνο ως ”απολύτως απογοητευτικό” δεδομένου ότι, παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα, τα κέρδη του ομίλου υποχώρησαν 57% στα 2,38 δισ. δολάρια.

Ο κύκλος εργασιών ακολούθησε ήπια ανοδική πορεία, διαμορφούμενος στα 22,66 δισ. δολάρια, έναντι 21,42 δισ. δολάρια στο αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.

Η πτώση στα κέρδη αποδίδεται, σαφώς, στις υψηλές απώλειες από την έκθεση του κορυφαίου χρηματοοικονομικού οίκου στην δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ, ενώ η ίδια η Citigroup την 1η Οκτωβρίου, είχε προβλέψει ότι τα κέρδη της θα υποχωρούσαν κοντά στο 50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v