Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται η αδυναμία στη Wall λόγω πετρελαίου

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι δείκτες αναφοράς της αμερικανικής αγοράς, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να επιβαρύνονται από την εκτίναξη των πετρελαϊκών τιμών κοντά στα 90 δολάρια το βαρέλι, τη στιγμή που ο Nasdaq αντλεί κάποια στήριξη από τα αποτελέσματα της Google. Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι δείκτες αναφοράς της αμερικανικής αγοράς, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να επιβαρύνονται από την εκτίναξη των πετρελαϊκών τιμών κοντά στα 90 δολάρια το βαρέλι, τη στιγμή που ο Nasdaq αντλεί κάποια στήριξη από τα αποτελέσματα της Google.

Η εικόνα της αγοράς επιβαρύνεται από τα αποτελέσματα τριμήνου της Bank of America, τα οποία δείχνουν ότι συνεχίζονται τα προβλήματα για τις αμερικανικές εταιρίες του χρηματοοικονομικού κλάδου, ενώ στο βαρύ κλίμα συντείνει και η διατήρηση του πετρελαίου κοντά στα ιστορικά του υψηλά, στα 89,47 δολάρια το βαρέλι ενώ νωρίτερα, ξεπέρασε και το ορόσημο των 90 δολαρίων, με τους traders να επιδίδονται σε κερδοσκοπικές κινήσεις αξιοποιώντας τις γεωπολιτικές ανησυχίες για την Τουρκία και το Ιράκ.

Εν τω μεταξύ, το δολάριο διαμορφώθηκε νωρίτερα σε νέο χαμηλό έναντι του ευρώ, στα 1,4319 δολάρια, προτού ενισχυθεί οριακά στα 1,4292 δολάρια.

Στην αγορά, οι τεχνολογικοί τίτλοι επωφελούνται από το επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω της μη ενεργοβόρας φύσης των εταιριών, αλλά κυρίως, από το καλό κλίμα μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών της Google κατά 46%, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς. Η μετοχή της εκτινάσσεται κοντά στα ιστορικά της υψηλά, κερδίζοντας 20 δολάρια στα 658 δολάρια.

Πιέσεις για τον τίτλο της Wachovia μετά την ανακοίνωση της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας στις ΗΠΑ για μείωση των καθαρών της κερδών κατά 10% περίπου, στα 1,69 δισ. δολάρια, χαμηλότερα των προβλέψεων.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.764 μονάδες με πτώση 0,91%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,7%, στις 2.779 μονάδες. Απώλειες 0,77% και για τον S&P, στις 1.528 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,48%, στις 6.577 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 εμφανίζει πτώση 0,22%, στις 5.754 μονάδες. Πτώση 0,43 και για τον DAX 30, στις 7.887 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v