Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βουτιά” 4% στο Χρηματιστήριο της Τουρκίας

Ισχυρές απώλειες εμφανίζει το Χρηματιστήριο της Τουρκίας σήμερα Δευτέρα, υποχωρώντας 4%, λόγω τόσο της ανησυχίας των επενδυτών μετά τις νέες επιθέσεις Κούρδων ανταρτών όσο και του προβληματισμού για την παγκόσμια ανάπτυξη.

”Βουτιά” 4% στο Χρηματιστήριο της Τουρκίας
Ισχυρές απώλειες εμφανίζει το Χρηματιστήριο της Τουρκίας σήμερα Δευτέρα, υποχωρώντας 4% λόγω τόσο της ανησυχίας των επενδυτών μετά τις νέες επιθέσεις Κούρδων ανταρτών όσο και του προβληματισμού για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο δείκτης ISE 100 άνοιξε με ”βουτιά” 4,3%, ενώ αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 4% στις 53.230 μονάδες.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο δείκτης ISE 100 απώλεσε 3,36% εν μέσω εξελίξεων για ενδεχόμενη επέμβαση της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ για την καταστολή Κούρδων ανταρτών.

Το κλίμα επιβαρύνεται περαιτέρω μετά και τις νέες επιθέσεις Κούρδων το σαββατοκύριακο.

Δεν είναι ακόμη αγοραστική ευκαιρία, δεδομένης της έλλειψης ορατότητας για σχέδιο δράσης αναφορικά με το πρόβλημα με το Βόρειο Ιράκ και το ΡKK”, σχολιάζει για το CBS αναλυτής της EFG Istanbul Securities.

H Marfin Analysis επισημαίνει ότι η παρουσία δυνάμεων της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ αποτελεί κοινό μυστικό εδώ και καιρό. Ωστόσο, το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται και επίσημα στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης αλλά και η επιμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιχειρήσεις ”με κάθε κόστος” δημιουργεί νευρικότητα στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v