Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζεύτηκε η Wall με το Nasdaq σε θετικό έδαφος

Μικτές τάσεις επικρατούν αυτήν την ώρα στους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες για την επιπτώσεις που θα έχει η πιστωτική κρίση στις χρηματαγορές διεθνώς. Ωστόσο, η επικείμενη ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου από δύο μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες οδήγησε τον Nasdaq σε θετικό έδαφος, προσφέροντας κάποια στήριξη στην αγορά. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Συνεχίζονται και σήμερα οι πιέσεις στην αμερικανική αγορά, που την Παρασκευή οδήγησαν τους επενδυτές σε σημαντικές ρευστοποιήσεις, καθώς η ύφεση στην αγορά ακινήτων ΗΠΑ και οι συνεχιζόμενες αναταραχές στις χρηματαγορές διεθνώς εντείνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Μια κάποια στήριξη στην αγορά ωστόσο, παρέχουν οι τεχνολογικοί τίτλοι καθώς επίκεινται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου από δύο σημαντικές εταιρίες του κλάδου, τις Apple και Texas Instruments, μετά την λήξη της συνεδρίασης.

Έτσι, παρά το αρνητικό του ξεκίνημα, ο Nasdaq κινείται αυτήν την ώρα σε θετικό έδαφος και συγκεκριμένα στις 2.735,23 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,37%. Αντίθετα, ο Dow Jones διαμορφώνεται 0,25% χαμηλότερα, στις 13.487,64 μονάδες, ενώ απώλειες 0,24% καταγράφει και ο S&P 500 που κινείται στις 1.497,10 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, στο προσκήνιο βρίσκεται ο τίτλος της Bear Stearns, μετά την ανακοίνωση σύναψης στρατηγικής συμφωνίας της εταιρίας με την κινεζική Citic Securities.

Ανοδικά κινείται επίσης η μετοχή της Merck, μετά την προς τα επάνω αναθεώρηση των προβλέψεων για την κερδοφορία της στο σύνολο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Αντίθετα, σημαντική υποχώρηση εμφανίζει ο τίτλος της Exxon Mobil, λόγω της πτώσης που σημειώνει η τιμή του ”μαύρου χρυσού”, που αυτήν την ώρα διαμορφώνεται στα 86,75 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 2,09%.

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας οι κυριότερες ευρωαγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,05% και έκλεισε στις 6.459,30 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 διαμορφώθηκε 1,13% χαμηλότερα, στις 7.794,94 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 5.661,27 μονάδες, με απώλειες 1,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v