Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Wall περνά η σκυτάλη της πτώσης

Πιέσεις καταγράφονται στη Wall Street με αφορμή την ανησυχία που εξέφρασαν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες του G7 για τις επιπτώσεις της κρίσης στις πιστωτικές αγορές και της ανόδου των πετρελαϊκών τιμών στην οικονομική ανάπτυξη. Απώλειες υψηλότερες των 100 μονάδων για τον Dow. Πτώση άνω του 1% για Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Πιέσεις καταγράφονται στη Wall Street με αφορμή την ανησυχία που εξέφρασαν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες του G7 για τις επιπτώσεις της κρίσης στις πιστωτικές αγορές και της ανόδου των πετρελαϊκών τιμών στην οικονομική ανάπτυξη. Πτώση άνω του 1% για Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι η πορεία των αγορών απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και παρακολούθηση, ενώ σε ό,τι αφορά τις ισοτιμίες δεν εκφράστηκε κανένας προβληματισμός για την ενίσχυση του δολαρίου.

Όσον αφορά στις εταιρικές ειδήσεις, στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι εταιρίες American Express, Texas Ιnstruments και Apple οι οποίες αναμένεται να ανακοινώσουν τριμηνιαία αποτελέσματα.

Το ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η μετοχή της Bear Stearns καθώς ο αμερικανικός κολοσσός βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία συνεργασίας με την κινεζική CITIC, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Απώλειες σημειώνει η φαρμακευτική Merck παρά την ενίσχυση του guidance για την πορεία των κερδών της το τρέχον έτος.

Εξάλλου, οι πετρελαϊκές τιμές υποχωρούν στα επίπεδα των 87,31 δολ., ενώ η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 755 δολάρια ανά ουγκιά. Στο μεταξύ, το δολάριο ενισχύεται στα επίπεδα του 1,41 ευρώ, ενώ νωρίτερα βρέθηκε στο 1,43.

O Dow Jones κυμαίνεται στις 13.418 μονάδες με πτώση 0,76%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,76%, στις 2.704 μονάδες. Απώλειες 0,55% για τον S&P, στις 1.492 μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου ο Dow κατέγραψε απώλειες 2,64%, ο Nasdaq υποχώρησε 2,65%, ενώ ο S&P κατέγραψε πτώση 2,56%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,43%, στις 6.434 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 1,71%, στις 5.642 μονάδες. Απώλειες 1,2% για τον DAX 30, που κινείται στις 7.786 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v