Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ράλι” ασιατικών αγορών λόγω Nissan, πετρελαίου

Τα ασιατικά χρηματιστήρια απεκόμισαν σημαντικά κέρδη, ωθώντας τους βασικούς δείκτες στο Χονγκ Κογνκ, την Ινδία και τη Νότιο Κορέα σε επίπεδα ρεκόρ, μετά την ανακοίνωση πολύ καλής κερδοφορίας από την Nissan Motor (13%) και την αναρρίχηση του πετρελαίου πάνω από 93 δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια απεκόμισαν σημαντικά κέρδη, ωθώντας τους βασικούς δείκτες στο Χονγκ Κογνκ, την Ινδία και τη Νότιο Κορέα σε επίπεδα ρεκόρ, μετά την ανακοίνωση πολύ καλής κερδοφορίας από την Nissan Motor και την αναρρίχηση του πετρελαίου πάνω από 93 δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία.

Η Nissan σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο επτά ετών (13%). Μεγάλα κέρδη απεκόμισαν και οι πετρελαϊκοί τίτλοι με άνοδο 5,9% για την Cnooc ενώ αισθητή ανάκαμψη σημείωσαν και οι τράπεζες, καθώς η αμερικανική Countrywide Financial ανακοίνωσε ότι θα ανακάμψει από τις απώλειες του subprime.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού κέρδισε 2,3% ενώ ο Nikkei στο Τόκιο 1,17% στις 16.678 μονάδες.

Η αγορά της Νοτίου Κορέας αναρριχήθηκε 1,6% ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ξεπέρασε τις 31.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Οι βασικοί δείκτες ενισχύθηκαν σε όλες τις ασιατικές αγορές, πλην της Νέας Ζηλανδίας και του Βιετνάμ.

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια σημείωσαν αισθητή άνοδο την Παρασκευή, καθώς τα σχόλια της στεγαστικής τράπεζας Countrywide καθησύχασαν τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v