Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφομοίωση κερδών στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές στο κλείσιμο άλλης μίας εβδομάδας με έντονη νευρικότητα, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις εταιρικές και μακροοικονομικές εξελίξεις της περιόδου. Ο τεχνολογικός και ο ενεργειακός κλάδος εξακολουθούν να προσφέρουν στήριξη, αλλά οι πιέσεις επιμένουν στις τράπεζες, στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και στις εταιρίες με μεγάλο εξαγωγικό άνοιγμα στις ΗΠΑ.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές στο κλείσιμο άλλης μίς εβδομάδας με έντονη νευρικότητα, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις σοβαρές εταιρικές και μακροοικονομικές εξελίξεις της περιόδου.

Ο τεχνολογικός και ο ενεργειακός κλάδος εξακολουθούν να προσφέρουν στήριξη, αλλά οι πιέσεις επιμένουν στις τράπεζες, στις ενεργοβόρες και στις επιχειρήσεις με μεγάλο εξαγωγικό άνοιγμα στις ΗΠΑ.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αποκόμισαν σημαντικά κέρδη στην προηγούμενη συνεδρίαση, στον απόηχο ευοίωνων ανακοινώσεων 3μήνου από μεγάλες επιχειρήσεις της ηπείρου.

Η εικόνα των βασικών δεικτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι μικτή, με τον FTSE να ενισχύεται 0,02% στις 6.576 μονάδες, τον DAX να υποχωρεί 0,07% στις 7.926 μονάδες και τον CAC με πτώση 0,17% στις 5.750 μονάδες.

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν νωρίτερα σε υψηλότερα επίπεδα, χάρη στα ικανοποιητικά αποτελέσματα κορυφαίων επιχειρήσεων της ηπείρου, όπως η Sony και η Honda Motor.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street είχαν μικτή εμφάνιση και έκλεισαν σταθεροποιητικά, καθώς τα δυσμενή στατιστικά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία απογοήτευσαν εκ νέου, αλλά παράλληλα επέτειναν την προοπτική νέας μείωσης των επιτοκίων από τη Fed στις 31 Οκτωβρίου.

H Infineon πρωτοστατεί στα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου, με άνοδο 3,9%, μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα και τις προβλέψεις της Microsoft.

Άνοδο προκαλεί στον ενεργειακό κλάδο η αναρρίχηση του πετρελαίου πάνω και από την τιμή των 92 δολαρίων ανά βαρέλι και η Total κερδίζει 0,9%.

Η Peugeot Citroen ενισχύεται 4,5% μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων 12%.

Η TeliaSonera εκτινάσσεται 6,9% μετά τη δημοσιοποίηση κερδών γ’ τριμήνου.

Η Ahold υποχωρεί 2,5% λόγω της ανακοίνωσης για μείωση πωλήσεων γ’ τριμήνου 5,1% στις ΗΠΑ εξαιτίας της διολίσθησης του δολαρίου. Το ευρώ αναρριχήθηκε σήμερα σε νέο ρεκόρ έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v