Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ML: Οι ζημίες φέρνουν ”ιδέες” για συγχώνευση

Αντιμέτωπος με ζημίες δισ. δολαρίων από την κρίση στην αγορά subprime στεγαστικών δανείων, ο επικεφαλής της Merrill Lynch, κ. Stan O’Neal, ”έριξε την ιδέα” συγχώνευσης με μεγάλη τράπεζα, σε μια κίνηση που προκάλεσε την οργή του Δ.Σ. της Merrill και μπορεί να του στοιχίσει τη θέση του, γράφουν οι ”New York Times”.

ML: Οι ζημίες φέρνουν ”ιδέες” για συγχώνευση
Αντιμέτωπος με ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κρίση στην αγορά subprime στεγαστικών δανείων, ο επικεφαλής της Merrill Lynch, κ. Stan O’Neal, ”έριξε την ιδέα” συγχώνευσης με μεγάλη τράπεζα, σε μια κίνηση που προκάλεσε την οργή του διοικητικού συμβουλίου της Merrill και μπορεί να του στοιχίσει τη θέση του, γράφουν οι ”New York Times”.

Ο κ. O’Neal άνοιξε την πιθανότητα συγχώνευσης με τη Wachovia, χωρίς πρώτα να λάβει την έγκριση του Δ.Σ. της Merrill, καταπατώντας σφοδρά το πρωτόκολλο, σε μια περίοδο όπου τα διευθυντικά στελέχη του ομίλου ήδη ανησυχούν για την εμφάνιση της τράπεζας.

Το Δ.Σ. φέρεται να εκνευρίστηκε τόσο πολύ που συζήτησε ονόματα πιθανών υποψηφίων για αντικατάσταση του κ. O’Neal, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της εφημερίδας.

Στο Δ.Σ. αναφέρθηκε ως πιθανός υποψήφιος ο κ. Laurence Fink, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, η οποία ανήκει κατά το ήμισυ σχεδόν στη Merrill και τον κ. John Thain, διευθύνοντα σύμβουλο του NYSE Euronext.

Κατά το δημοσίευμα, ο κ. O’Neal τηλεφώνησε στον κ. G. Kennedy Thompson, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Wachovia, την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος εξέφρασε ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή ”κάποιας συνομιλίας”, αλλά παραδέχτηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες σε έναν συνδυασμό αυτού του είδους.

Χθες η μετοχή της Merrill Lynch υπέστη περαιτέρω απώλειες, καθώς πολλοί αναλυτές υποβάθμισαν την τράπεζα και υπέδειξαν ότι θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε περαιτέρω απομειώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v