Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά σταθεροποίησης ευρωαγορές και futures

Πιέσεις για τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων αλλά και ομίλων λιανικών πωλήσεων στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς συνεχίζεται το ράλι ευρώ και πετρελαίου. Σταθεροποιητική, όμως, η πορεία των βασικών δεικτών, με τον DAX να υποχωρεί οριακά στο 0,02%. Ήπιες οι διακυμάνσεις στα futures της Wall Street, εν αναμονή της ανακοίνωσης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Σε κατοχύρωση κερδών προχωρούν οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ακολουθούν εν γένει σταθεροποιητική πορεία, αν και ασκούνται σημαντικές πιέσεις σε ομίλους λιανικών πωλήσεων.

Ο συνδυασμός νέων τιμών-ρεκόρ στο πετρέλαιο αλλά και στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου οδηγεί σε σημαντική αποδυνάμωση μετοχές εταιριών οι οποίες αντλούν το μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων τους από την αμερικανική αγορά.

”Οι αγορές παραμένουν διστακτικές”, σημειώνει ο κ. Alexandre Ιatrides, διαχειριστής κεφαλαίων στη Richelieu Finance. Επίσης συμπληρώνει: ”Οι ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία παραμένουν. Η θετική πορεία της εταιρικής κερδοφορίας δεν είναι αρκετή”.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες υποχωρούν στις 9 από τις 15 κορυφαίες αγορές της Δ. Ευρώπης, η μετοχή της Ahold υποχωρεί 5,9%, ενώ αυτή της Delhaize αποδυναμώνεται κοντά στο 1%.

Σε θετική τροχιά οι μετοχές τόσο πετρελαϊκών ομίλων –μετά τη διαμόρφωση του αμερικανικού αργού υψηλότερα από τα 92 δολάρια– όσο και τεχνολογικών εταιριών, καθώς η Microsoft εντυπωσίασε με τα αποτελέσματα α’ τριμήνου.

Στο άνωθεν περιβάλλον, ο DAX υποχωρεί οριακά 0,02%, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,36% και τον CAC στο 0,01%.

Πτωτικό προοιωνίζεται το άνοιγμα για τη Wall Street, με εξαίρεση τον Nasdaq, το παράγωγο του οποίου διαπραγματεύεται οριακά υψηλότερα κατά 4,75 μονάδες. Αντίθετα, πιέσεις με απώλειες 16 μονάδων για το παράγωγο του Dow Jones και οριακά χαμηλότερα στις 1,90 για το αντίστοιχο του S&P 500.

Στο στατιστικό πεδίο, οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον οποίο καταρτίζει το Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v