Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με πτώση ”χωνεύουν” την Fed οι ευρωαγορές

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η Federal Reserve δημιούργησε αμφιβολίες για την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης αλλά και την προοπτική περαιτέρω μειώσεων των επιτοκίων.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αγνοώντας τα έντονα κέρδη της Wall Street στον απόηχο της νέας μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων από την Federal Reserve, που ήταν ευρύτατα προεξοφλημένη στις αγορές.

Το γεγονός ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ εξέφρασε ανησυχίες για την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, καθώς και ότι ένα μέλος της επιτροπής καθορισμού της πιστωτικής πολιτικής ψήφισε υπερ διατήρησης σταθερών επιτοκίων, δημιουργούν αμφιβολίες για μια περαιτέρω μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

Το ενδιαφέρον επιστρέφει στις επιπτώσεις του ακριβού πετρελαίου και της αμερικανικής επιβράδυνσης στα εταιρικά κέρδη και την πραγματική οικονομία.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,53% στις 6.085 μονάδες, ο DAX 0,18% στις 8.005 μονάδες και ο CAC 0,56% στις 5.814 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος, αντιδρώντας στην πρώτη μείωση κερδών της Credit Suisse Group (-1,2%) σε ένα χρόνο. Η Barclays υποχωρεί 2,1% και η HSBC 1,9%.

Η επαναφορά της πορείας ανοδου σε μέταλλα και πετρέλαιο ωθεί εκ νέου υψηλότερα τους κλάδους εμπορευμάτων και οι BHP Billiton και BP κερδίζουν από 1%.

Η Unilever αντιδρά με άνοδο 3,5% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και το Deutsche Boerse με άνοδο 2,4%.

Η AstraZeneca υποχωρεί 1,7% μετά την κατάθεση αίτησης έγκρισης ενός φθηνού αντίγραφου του σκευάσματός της Crestor.

Η Vodafone υποχωρεί 1,3% και η Royal Bank of Scotland 1,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v