Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ”ρελαντί” ευρωαγορές -futures Wall ενόψει Fed

”Παύση” εν αναμονή της συνεδρίασης της Federal Reserve τηρούν οι επενδυτές στα διεθνή χρηματιστήρια. Οι απογοητευτικές ανακοινώσεις 3μήνου επιχειρήσεων λειτουργούν ως αφορμή για ρευστοποιήσεις και τακτοποιήσεις χαρτοφυλακίων στις ευρωπαϊκές συναλλαγές και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται σταθεροποιητικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

”Παύση” εν αναμονή της συνεδρίασης της Federal Reserve τηρούν οι επενδυτές στα διεθνή χρηματιστήρια.

Οι απογοητευτικές ανακοινώσεις 3μήνου επιχειρήσεων λειτουργούν ως αφορμή για ρευστοποιήσεις και τακτοποιήσεις χαρτοφυλακίων στις ευρωπαϊκές συναλλαγές και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται σταθεροποιητικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, ενόψει δυσμενών μεγεθών για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις τιμές ακινήτων.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,7% στις 6.658 μονάδες, ο DAX 0,45% στις 7.973 μονάδες και ο CAC 0,49%.

Το δολάριο κινείται για πρώτη φορά μετά από πέντε συνεδριάσεις πτωτικά έναντι του δολαρίου, καθώς διαφαίνεται ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα ανακοινώσουν αυξημένες σε σχέση με τις αναμενόμενες ζημίες, εξαιτίας των επισφαλών στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ.

Η KPN υποχωρεί 5,3% μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών κερδών και πωλήσεων τριμήνου.

Η Dassault διολισθαίνει 7,5% καθώς υποβάθμισε τους ετήσιους στόχους πωλήσεων και κερδών ανά μετοχή.

Η BASF αντιδρά με πτώση 1,2% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η UBS με απώλειες 1%.

Ο παγκόσμιος δείκτης Morgan Stanley Capital International υποχωρεί 0,1% ενώ τα futures του αμερικανικού δείκτη Standard & Poor’s υποχωρούν επίσης 0,1%.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές ”κατέβηκαν” από τα προηγούμενα ρεκόρ, εξαιτίας απογοητευτικών ανακοινώσεων χρήσης 3μήνου από μεγάλες επιχειρήσεις της περιφέρειας, όπως η Kookmin Bank και η Baoshan Iron & Steel.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσιοποίηση εκθέσεων ιδιωτών οικονομολόγων στην αμερικανική αγορά, που προβλέπεται να δείξουν υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Οκτώβριο και διολίσθηση στις τιμές ακινήτων τον Αύγουστο.

Η τακτική συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας για την πιστωτική πολιτική των ΗΠΑ αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, με την απόφαση για τα επιτόκια.

Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει μείωση των επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες, αλλά ορισμένοι επενδυτές προσβλέπουν σε μείωση κατά 50 μονάδες βάσης και παράλληλα ορισμένοι εμπειρογνώμωνες δεν διαβλέπουν μεταβολή της πιστωτικής πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v