Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Οι πρώτες ζημίες σε 5 χρόνια λόγω subprime

Η UBS ανακοίνωσε την πρώτη μείωση τριμηνιαίων κερδών σε πέντε χρόνια, καθώς η κρίση στην αγορά επισφαλών στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ υποχρέωσε τον ευρωπαϊκό οίκο να προχωρήσει σε απομοιώσεις της αξίας τίτλων σταθερού εισοδήματος.

UBS: Οι πρώτες ζημίες σε 5 χρόνια λόγω subprime
Η UBS ανακοίνωσε την πρώτη μείωση τριμηνιαίων κερδών σε πέντε χρόνια, καθώς η κρίση στην αγορά επισφαλών στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ, το αποκαλούμενο subprime, υποχρέωσε τον ευρωπαϊκό οίκο να προχωρήσει σε απομοιώσεις της αξίας τίτλων σταθερού εισοδήματος.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα βάση ενεργητικών ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 830 εκατ. φράγκων έναντι καθαρών κερδών 2,2 δισ. φράγκων στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από τα 683 εκατ. φράγκα που περίμεναν οι αναλυτές.

Η διολίσθηση στην αμερικανική αγορά ακινήτων, που έχει κοστίσει στις μεγάλες χρηματιστηριακές και τις τράπεζες του πλανήτη πάνω από 30 δισ. δολάρια σε επισφαλή δάνεια και συναλλακτικές ζημίες κατά το γ’ τρίμηνο, ενδεχομένως να οδηγήσει σε περαιτέρω απομοιώσεις, επανάλαβε σήμερα η UBS.

Ο διευθύνων σύμβουλος Marcel Rohner, που αντικατάστησε τον Peter Wuffli πριν τέσσερις μήνες μετά την κατάρρευση του hedge fund Dillon Read Capital Management, σκοπεύει να αποκαταστήσει την κερδοφορία ”κόβοντας” 1.500 θέσεις εργασίας και μειώνοντας την ανάληψη κινδύνου από μέρους της επενδυτικής τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v