Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθώνουν οι ευρωαγορές υπό το βάρος της UBS

Διορθωτικές τάσεις μετά τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην συνεδρίαση της Fed, που ολοκληρώνεται αύριο. Τις επενδυτικές διαθέσεις επιβαρύνουν οι μεγαλύτερες των αναμενόμενων ζημίες της UBS εξαιτίας της κρίσης στο αμερικανικό subprime.

Διορθωτικές τάσεις μετά τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, που ολοκληρώνεται αύριο και οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα καταλήξει σε μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

Τις επενδυτικές διαθέσεις επιβαρύνουν οι μεγαλύτερες των αναμενόμενων ζημίες της UBS εξαιτίας της κρίσης στο αμερικανικό subprime.

Η Wall Street ολοκλήρωσε την χθεσινή συνεδρίαση με κέρδη, χάρη στην προσδοκία της μείωση των επιτοκίων της Fed, ενώ στις ασιατικές αγορές επικράτησαν κυρίως διορθωτικές τάσεις.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται 0,46% χαμηλότερα στις 6.675 μονάδες, ο DAX 0,27% στις 7.988 μονάδες και ο CAC με απώλειες 0,31% στις 5.818 μονάδες.

Η UBS υποχωρεί 1,4% και ακολουθούν με πτώση 0,6% η Barclays και 0,8% η BNP Paribas.

Η Dassault Systemes βυθίζεται 6,7% μετά την υποβάθμιση των ετήσιων κερδών ανα μετοχή και πωλήσεων. Τα κέρδη γ’ τριμήνου της γαλλικής επιχείρησης λογισμικών διολίσθησαν 24% στα 31,1 εκατ. ευρώ εξαιτίας φορολογικού κόστους.

Η BHP Billiton υποχωρεί 1,8% και η Rio Tinto 1,2% ακολουθώντας την διόρθωση των τιμών των μετάλλων.

Η Norsk Hydro διολισθαίνει 3,5% καθώς τα αποτελέσματα δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές. Τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης παραγωγού αλουμινίου της Ευρώπης αυξήθηκαν στις 2,62 δισ. κορόνες από 1,35 δισ. πέρσι και έναντι 2,87 δισ. που περίμεναν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v