Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall λόγω εκτιμήσεων μείωσης επιτοκίων

Με κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς το ενδεχόμενο νέας μείωσης των επιτοκίων από τη Federal Reserve αναζωπύρωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον. Ενισχυμένες ολοκλήρωσαν και οι κυριότερες ευρωαγορές.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς το ενδεχόμενο νέας μείωσης των επιτοκίων από τη Federal Reserve αναζωπύρωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, η σημερινή συνεδρίαση διεξήχθη εν μέσω θετικού κλίματος, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην διήμερη συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ που ξεκινά αύριο, στην οποία ελπίζουν ότι θα αποφασιστεί νέα μείωση των επιτοκίων προκειμένου να ενισχυθούν οι τίτλοι των χρηματοπιστωτικών οργανισμών που το τελευταίο διάστημα υφίστανται ισχυρές πιέσεις λόγω των προβλημάτων στην αγορά subprime.

Εν μέσω αυτού του θετικού κλίματος λοιπόν, ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 13.870,26 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,46%, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,47% και έκλεισε στις 2.817,44 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώθηκε στις 1.540,98 μονάδες, με κέρδη 0,37%.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, ενισχυμένες έκλεισαν οι μετοχές των εταιριών ενέργειας ωθούμενες από την άνοδο του πετρελαίου σε νέα ιστορικά υψηλά.

Με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση και η Oracle, μετά την ανακοίνωσή της ότι αποσύρει την πρόταση εξαγοράς για την BEA Systems. Υπενθυμίζεται ότι η ΒΕΑ είχε απορρίψει την πρόταση της Oracle, ύψους 17 δολαρίων ανά μετοχή, ως πολύ χαμηλή.

Ενισχυμένη έκλεισε επίσης, η μετοχή της RadioShack, η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου υψηλότερα των προσδοκιών της αγοράς και ότι αναμένει ακόμη καλύτερο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε το συμβόλαιο του WTI Crude παραδόσεως Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στα 93,45 το βαρέλι, ενισχυμένο κατά 1,7%, λόγω της είδησης για περικοπή της παραγωγής πετρελαίου στην περιοχή του Μεξικό, εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το δικαίωμα της 3E ενισχύθηκε κατά 1,19%, στα 63,14 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε άνοδο 0,15%, στα 13,67 δολάρια. Απώλειες 0,60% κατέγραψε το δικαίωμα του ΟΤΕ, στα 18,34 δολάρια.

Ενισχυμένες έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση και οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ολοκλήρωσε στις 6.706 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,67%, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε άνοδο 0,76% και διαμορφώθηκε στις 8.009,67 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 5.836,19 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,71%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v