Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική ανάκαμψη στο Nasdaq λόγω Microsoft

Με κέρδη 2,1% ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ωθούμενος από το ”ράλι” 12% στη μετοχή της Microsoft, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στα εντυπωσιακά της αποτελέσματα και τα θετικά σχόλια της Countrywide, αψηφώντας προς το παρόν τη νέα ”πτήση” της πετρελαϊκής τιμής. Κέρδη εμφανίζουν οι ευρωαγορές.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Microsoft και τα θετικά σχόλια της Countrywide Financial, αψηφώντας προς το παρόν τη νέα ”πτήση” της πετρελαϊκής τιμής και τα νέα χαμηλά του δολαρίου.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι δείκτες αναφοράς έκλεισαν με ήπιες απώλειες, με τη μεταβλητότητα να κυριαρχεί λόγω των μεικτών μακροοικονομικών στοιχείων και αποτελεσμάτων, αλλά και του νέου ρεκόρ που σημείωσε η πετρελαϊκή τιμή.

Σήμερα, η πετρελαϊκή τιμή κινείται ακόμη υψηλότερα, ξεπερνώντας ακόμη και τα 92 δολάρια το βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ το δολάριο κατέγραψε νέο χαμηλό έναντι του ευρώ στα 1,4364 δολάρια.

Ωστόσο, στη σημερινή συνεδρίαση οι επενδυτές επικεντρώνονται στα εξαιρετικά αποτελέσματα της Microsoft, με τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού να εκτινάσσεται 12% υψηλότερα.



Ράλι 18% και για τη μετοχή της Countrywide Financial, μετά την ανακοίνωση ισχυρότερων του αναμενόμενου ζημιών στο γ’ τρίμηνο, στα 1,2 δισ. δολάρια, καθώς ο χρηματοοικονομικός όμιλος επεσήμανε ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία στο δ’ τρίμηνο, προχωρώντας ταυτόχρονα και σε αισιόδοξες εκτιμήσεις για το 2008.

Πτώση 40% στα κέρδη γ’ τριμήνου εμφάνισε η εταιρία μεταφορών Arkansas Best, αποδίδοντας την επιβράδυνση και στην αδύναμη οικονομία της χώρας.

O Dow Jones κυμαίνεται στις 13.754 μονάδες με άνοδο 0,60%, ενώ ο Nasdaq εκτινάσσεται κατά 2,10%, στις 2.808 μονάδες. Κέρδη 0,81% για τον S&P, στις 1.526 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,53%, στις 6.676 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 εμφανίζει άνοδο 0,66%, στις 5.798 μονάδες. Κέρδη 0,28% για τον DAX 30, που κινείται στις 7.956 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v