Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής για Wall με μεγέθη στο προσκήνιο

Σταθεροποιητικές τάσεις σημειώνει η αμερικανική αγορά με τα εταιρικά αποτελέσματα να δίνουν το στίγμα στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης και τα μακροοικονομικά στοιχεία. Νέα ενίσχυση των πετρελαικών τιμών. Ισχυρά κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σταθεροποιητικές τάσεις σημειώνει η αμερικανική αγορά με τα εταιρικά αποτελέσματα να δίνουν το στίγμα στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης και τα μακροοικονομικά στοιχεία. Ισχυρά κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι εταιρίες Travelers, Starwood Hotels, Brystol Myers και Aetna.

Αντίθετα χειρότερα των προσδοκιών διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Motorola στο γ΄ τρίμηνο, ενώ απώλειες καταγράφει και η Dow Chemical η οποία σημείωσε πτώση ισχυρότερη των προσδοκιών στα κέρδη του γ΄ τριμήνου.

Πτώση σημείωνει και η εταιρία κατασκευής ακινήτων Pulte Homes καθώς η εισηγμένη ανακοίνωσε μεγέθη κατώτερα των προβλέψεων.

Θετικά επιδρά και το ”deal” της Microsoft με την Facebook με την πρώτη να καταβάλει ποσό 240 εκατ. δολ. για την εξαγορά του 1,6% της εταιρίας. Στο μεταξύ η Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα για το α΄ οικονομικό τρίμηνο.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών σημείωσαν πτώση 1,7% το Σεπτέμβριο έναντι προβλέψεων για άνοδο κατά 1,5%. Τον Αύγουστο είχαν υποχωρήσει κατά 4,9%.

Στο μεταξύ οι πετρελαϊκές τιμές ανακάμπτουν καθώς η τιμή του αργού κυμαίνεται στα επίπεδα των 88,6 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent διαμορφώνεται στα 86,2 δολάρια.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.683 μονάδες με ”κέρδη” 0,07%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,09%, στις 2.777 μονάδες. Στις 1.516 μονάδες κινείται ο S&P (+0,02%).

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,36%, στις 6.570 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 1,39%, στις 5.753 μονάδες. Κέρδη 1,09% για τον DAX 30, στις 7.914 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v