Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kέρδη στη Wall με κινητήριο μοχλό τη FED

Yψηλότερα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά καθώς η προοπτική μιας νέας μείωσης των επιτοκίων από τη FED στο 4,5% αντισταθμίζει την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών. Στο επίκεντρο και τα εταιρικά αποτελέσματα. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Yψηλότερα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά καθώς η προοπτική μιας νέας μείωσης των επιτοκίων από τη FED, στο 4,5% αντισταθμίζει την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών. Στο επίκεντρο και τα εταιρικά αποτελέσματα. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα οι προσδοκίες για μια νέα μείωση των επιτοκίων από τη FED αποτελούν το καύσιμο ανόδου για τη Wall Street καθώς οι αναλυτές προβλέπουν ότι την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί μία νέα περικοπή κατά 25 μονάδες βάσης, στο 4,5%.

Ωστόσο, στο επίκεντρο παραμένουν και τα εταιρικά αποτελέσματα, με τη Verizon να καταγράφει κέρδη καθώς τα κέρδη ανά μετοχή της τεχνολογικής εταιρίας στο γ΄ τρίμηνο κινήθηκαν στο άνω εύρος των εκτιμήσεων της αγοράς.

Σε θετικό έδαφος διαμορφώνεται η μετοχή της Merrill Lynch με αφορμή την έντονη φημολογία για επικείμενη αποχώρηση του προέδρου και CEO της εταιρίας ύστερα από τις ζημίες που ανακοίνωσε στο γ΄ τρίμηνο.

Στο μεταξύ το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταγράφει η τιμή του αργού, η οποία διαπραγματεύεται πλέον υψηλότερα των 93 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ στα επίπεδα των 796 δολαρίων ανά βαρέλι διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού.

Η άνοδος των τιμών ενισχύει, πάντως, τις πετρελαϊκές εταιρίες και οι ExxonMobil, Chevron και ConocoPhilips καταγράφουν κέρδη.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.847 μονάδες με κέρδη 0,29%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,58%, στις 2.820 μονάδες. Κέρδη 0,37% για τον S&P 500, στις 1.540 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,545, στις 6.697 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,64%, στις 5.831 μονάδες. Κέρδη 0,65% για τον DAX 30, στις 8.001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v