Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά η Wall με τη Fed στο επίκεντρο

Ανοδικές διαθέσεις επικρατούν στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές ”ελπίζουν” ότι η FΕD θα προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων της στην προσεχή συνεδρίασή της προκειμένου να ενισχύσει τις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου που έχουν πληγεί σημαντικά το τελευταία διάστημα λόγω του subprime. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Ανοδικές διαθέσεις επικρατούν στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων της στην προσεχή συνεδρίασή της προκειμένου να ενισχύσει τις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου που έχουν πληγεί σημαντικά το τελευταία διάστημα λόγω του subprime.

Ειδικότερα, η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται εν μέσω θετικού κλίματος καθώς οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ στην διήμερη συνεδρίασή της που ξεκινά αύριο θα προβεί σε νέα μείωση των επιτοκίων της, γεγονός που ενισχύει το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Έτσι, ο Dow Jones αυτήν την ώρα κινείται στις 13.864,65 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,42%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,34%, στις 2.813,70 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο επίσης 0,34% και διαμορφώνεται στις 1.540,30 μονάδες.

Ανοδικά ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 6.706 μονάδες, με κέρδη 0,67%, στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 ενισχύθηκε κατά 0,76%, στις 8.009,67 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε στις 5.836,19 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,71%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v