Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια διόρθωση στις ασιατικές αγορές

Διορθωτικές τάσεις επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς τα εταιρικά κέρδη που ανακοινώθηκαν δεν ικανοποίησαν τις αγορές. Οι βασικοί δείκτες στην ασιατική περιφέρεια υποχώρησαν, πλην της Κινας, του Χονγκ Κονγκ, της Ταϊλάνδης, της Ινδονησίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Διορθωτικές τάσεις επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς τα εταιρικά κέρδη που ανακοινώθηκαν δεν ικανοποίησαν τις αγορές.

Η Kookmin Bank ανακοίνωσε κέρδη χαμηλότερα των αναμενόμενων και η Baoshan Iron & Steel ανακοίνωσε την πρώτη μείωση κερδών επί πάνω από ένα χρόνο.

Η Takeda Pharmaceutical, ο μεγαλυτερος φαρμακευτικός όμιλος της Ασίας, υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες 20 ετών εξαιτίας καθυστερήσεων στην ανάπτυξη ενός νέου σκευάσματος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 0,3% ενώ ο Nikkei στο Τόκιο 0,3%.

Ολοι οι βασικοί δείκτες στην ασιατική περιφέρεια διολίσθησαν, πλην της Κινας, του Χονγκ Κονγκ, της Ταϊλάνδης, της Ινδονησίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Καθώς διαφαίνεται ότι η εταιρική κερδοφορία στην Ασία θα ξεπεράσει την αύξηση κερδών στον υπόλοιπο πλανήτη, τα χρηματιστήρια σε Χονγκ Κονγκ, Νότιο Κορέα, Ινδονησία και Ινδία ανήλθαν χθες σε επίπεδα ρεκόρ.

Σήμερα επικράτησαν πάντως τάσεις ρευστοποιήσεων, καθώς οι επενδυτές φοβούνται οτι η άνοδος ενδεχομένως να είναι υπερβολική. Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ αποτιμάται πλέον στις 21 φορές έναντι των κερδών, που είναι το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 5ετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v