Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδα ρεκόρ οι ασιατικές αγορές μετά την Fed

Ενισχύθηκαν οι τιμές των μετοχών στα ασιατικά χρηματιστήρια και ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού κινείται σε επίπεδα ρεκόρ, μετά την απόφαση της Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια και την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ.



Ενισχύθηκαν οι τιμές των μετοχών στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την απόφαση της Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια και την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ, που βελτιώνουν τις προοπτικές για τους εξαγωγείς της περιφέρειας.

Ωθηση προσφέρουν και οι ενεργειακοί τίτλοι, μετά την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου στα 96 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύεται 0,8% σε επίπεδα ρεκόρ. Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο κερδίζει 0,8% στις 16.870 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες ενισχύθηκαν στο σύνολο της ασιατικής περιφέρειας, πλην της Ταϊβάν, της Κίνας, της Ινδίας, της Μαλαισίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Πακιστάν. Η αγορά των Φιλιππίνων είναι κλειστή λόγω αργίας.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο ενισχύθηκε χθες, υπό την καθοδήγηση της Microsoft και της Exxon Mobil.

Οι ασιατικές επιχειρήσεις με μεγάλο εξαγωγικό άνοιγμα στις ΗΠΑ ευνοήθηκαν ιδιαίτερα στην σημερινή συνεδρίαση, με την Canon να κερδίζει 3,7% την Toyota Motor 2,7% και την Li & Fung που πωλεί προϊόντα στην Wal-Mart Stores 5,6% σε επίπεδο ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v