Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής για την Fed στις ευρωαγορές

Στάση αναμονής για την κρίσιμη συνεδρίαση της Federal Reserve τηρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους βασικούς δείκτες να διαμορφώνονται από το άνοιγμα πρακτικώς αμετάβλητοι. ”Οι Eυρωπαίοι επενδυτές δεν παίζουν μπάλα σήμερα,” δηλώνoυν χαρακτηριστικά οι αναλυτές.

Στάση αναμονής για την κρίσιμη συνεδρίαση της Federal Reserve τηρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους βασικούς δείκτες να διαμορφώνονται πρακτικώς αμετάβλητοι στις πρωινές συναλλαγές.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,07% στις 6.654 μονάδες, ο DAX 0,03% στις 7.975 μονάδες και ο CAC 0,08% στις 5.806 μονάδες.

Νωρίτερα οι ασιατικοί δείκτες κατέγραψαν ήπια ανοδικές τάσεις, αντλώντας στήριξη από τα ευοίωνα εταιρικά αποτελέσματα της περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτών περιμένουν ότι η Federal Reserve θα μειώσει το επιτόκιο fed funds κατά 0,25 μονάδες, στο 4,5%.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση της πρώτης ανάγνωσης για την ανάπτυξη του ΑΕΠ γ’ τριμήνου των ΗΠΑ.

”Οι ευρωπαίοι επενδυτές δεν παίζουν μπάλα σήμερα,” δηλώνει χαρακτηριστικά ο Simon Carter της Aegon Asset Management. ”Εχουμε μια μικτή εικόνα από τα εταιρικά κέρδη και όλοι μένουν στο περιθώριο μέχρι την απόφαση της Federal Reserve.”

Στα κέρδη των ευρωπαϊκών μετοχών πρωταγωνιστούν σήμερα οι φαρμακοβιομηχανίες, μετά τηην ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Sanofi-Aventis, η οποία ενισχύεται 2,4%.

Η Alcatel-Lucent αντιδρά με ράλι 2,4% στην ανακοίνωση μείωσης του προσωπικού κατά 5%.

Η Deutsche Bank ενισχύεται 2,1% μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου.

Η Tele Atlas εκτινάσσεται 11% μετά την πρόταση προσφοράς εξαγοράς της αμερικανικής Garmin.

Η Total υποχωρεί 0,9%, στον αντίποδα, στον απόηχο της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v