Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια διολίσθηση στη Wall με τη Fed στο προσκήνιο

Σε αρνητικό έδαφος ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της αυριανής ανακοίνωσης της Federal Reserve για τα επιτόκια. Πτώση 4% για τον τίτλο της Procter & Gamble μετά την προειδοποίηση κερδοφορίας. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της αυριανής ανακοίνωσης της Federal Reserve για τα επιτόκια.

O Dow Jones έκλεισε στις 13.792,47 μονάδες με απώλειες 0,56%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε οριακά κατά 0,03%, στις 2.816,71 μονάδες. Πτώση 0,65% για τον S&P, στις 1.531,02 μονάδες.

Η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης σηματοδοτήθηκε από τη νευρικότητα των επενδυτών εν όψει των αποφάσεων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια, αλλά και από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της Procter & Gamble που οδήγησε τη μετοχή της 4% χαμηλότερα, πιέζοντας τον Dow Jones.

Στο στρατόπεδο της Fed, αν και η αγορά έχει προεξοφλήσει μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, δημοσίευμα της ”Wall Street Journal” φαίνεται να περιπλέκει λίγο την όλη υπόθεση, καθώς σημειώνεται ότι ”κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι θα πράξει η τράπεζα”.

Στον αντίποδα υπάρχουν και κάποιοι αναλυτές που δεν θεωρούν απίθανη την μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Όπως, όμως επισημαίνουν οικονομικοί κύκλοι σε ΗΠΑ και Ευρώπη, μία τέτοια μείωση εκ μέρους της Fed θα εκλαμβάνονταν από τις αγορές ως επιβεβαίωση ότι η κρίση όχι μόνο έχει ”περάσει” στην πραγματική οικονομία αλλά, ήδη, την οδηγεί σε ύφεση.

Εν τω μεταξύ, σε χαμηλά διετίας υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Οκτώβριο, στο 96,5, προβληματίζοντας τους επενδυτές.

Ισχυρές απώλειες κατέγραψε σήμερα το ενεργό συμβόλαιο πετρελαίου στο NYMEX, υποχωρώντας στα 90,38 δολάρια με πτώση 3,37%.

Σημαντικές απώλειες για τις μετοχές λιανικού εμπορίου, τόσο λόγω των ισχνών αποτελεσμάτων και της προειδοποίησης της Procter & Gamble, όσο και λόγω της υποχώρησης στην καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Στήριξη στους τεχνολογικούς τίτλους έδωσε η Apple, η οποία ανακοίνωσε ότι το λειτουργικό σύστημα Leopard που έδωσε στην κυκλοφορία την Παρασκευή, έχει πουλήσει ήδη 2 εκατ. αντίτυπα.

Το δικαίωμα της 3E ενισχύθηκε κατά 0,14%, στα 63,23 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε άνοδο 0,88%, στα 13,79 δολάρια. Άνοδο 0,60% κατέγραψε το δικαίωμα του ΟΤΕ, στα 18,45 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,70%, στις 6.659 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 εμφάνισε απώλειες 0,55%, στις 5.803,93 μονάδες. Πτώση 0,40% για τον DAX 30, που έκλεισε στις 7.977,94 μονάδες.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v