Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες απώλειες στη Wall εν όψει Fed

Σε αρνητικό έδαφος κυμαίνονται οι Dow Jones και S&P 500, με τον Nasdaq να εμφανίζει κέρδη για μια ακόμη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της αυριανής ανακοίνωσης της Federal Reserve για τα επιτόκια. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε αρνητικό έδαφος κυμαίνονται οι Dow Jones και S&P 500, με τον Nasdaq να εμφανίζει κέρδη για μια ακόμη συνεδρίαση, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της αυριανής ανακοίνωσης της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης σηματοδοτείται από αναμονή των επενδυτών εν όψει της συνεδρίασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας που έχει ξεκινήσει από σήμερα, αλλά και από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της Procter & Gamble που οδηγεί τη μετοχή της 4% χαμηλότερα, πιέζοντας τον Dow Jones.

Στο στρατόπεδο της Fed, αν και η αγορά έχει προεξοφλήσει μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, δημοσίευμα της ”Wall Street Journal” φαίνεται να περιπλέκει λίγο την όλη υπόθεση, καθώς σημειώνεται ότι ”κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι θα πράξει η τράπεζα”.

Στον αντίποδα υπάρχουν και κάποιοι αναλυτές που δεν θεωρούν απίθανη την μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Όπως, όμως επισημαίνουν κορυφαίοι οικονομικοί κύκλοι σε ΗΠΑ και Ευρώπη, μία τέτοια μείωση εκ μέρους της Fed θα εκλαμβάνονταν από τις αγορές ως επιβεβαίωση ότι η κρίση όχι μόνο έχει ”περάσει” στην πραγματική οικονομία αλλά, ήδη, την οδηγεί σε ύφεση.

Εν τω μεταξύ, σε χαμηλά διετίας υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Οκτώβριο, στο 96,5, προβληματίζοντας τους επενδυτές.

Το πετρέλαιο κινείται αντίστροφα στην τάση των τελευταίων ημερών σήμερα, με το ενεργό συμβόλαιο στο NYMEX να τιμάται στα 91,65 δολάρια το βαρέλι.

Σημαντικές απώλειες για τις μετοχές λιανικού εμπορίου, τόσο λόγω των ισχνών αποτελεσμάτων και της προειδοποίησης της Procter & Gamble, όσο και λόγω της υποχώρησης στην καταναλωτική εμπιστοσύνη.

O Dow Jones κυμαίνεται στις 13.834 μονάδες με απώλειες 0,25%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,23%, στις 2.823 μονάδες. Πτώση 0,35% για τον S&P, στις 1.535 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,70%, στις 6.659 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 εμφάνισε απώλειες 0,55%, στις 5.803,93 μονάδες. Πτώση 0,40% για τον DAX 30, που έκλεισε στις 7.977,94 μονάδες.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v