Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ανάταση ευρωαγορών λόγω Deutsche Bank

Τα συγκριτικώς καλά αποτελέσματα της Deutsche Bank (+3,6%) και οι ευοίωνες προβλέψεις του γερμανικού κολοσσού στηρίζουν σε ανάκαμψη τον τραπεζικό κλάδο και ωθούν υψηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που μέχρι το μεσημέρι παράμεναν ”ακίνητα” περιμένοντας την συνεδρίασης της Federal Reserve.

Τα συγκριτικώς καλά αποτελέσματα της Deutsche Bank και οι ευοίωνες προβλέψεις του γερμανικού κολοσσού στηρίζουν σε ανάκαμψη τον τραπεζικό κλάδο και ωθούν υψηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που μέχρι το μεσημέρι παράμεναν ”ακίνητα” περιμένοντας την συνεδρίασης της Federal Reserve.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, προεξοφλώντας μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,38% στις 6.684 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,25% στις 7.997 μονάδες και ο CAC 0,47% στις 5.831 μονάδες.

Η Deutsche Bank ενισχύεται 3,6% και ακολουθούν με κέρδη 1,2% η Societe Generale και 1,2% Danske Bank.

Κατά τα λοιπά, οι ενεργειακοί τίτλοι υποχωρούν ακολουθώντας την τιμή του πετρελαίου και η Total ”χάνει” 1,4% ενώ η BP 1%.

Η Eni υποχωρεί 1,5% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών γ’ τριμήνου 11%.

Η Sanofi-Aventis ενισχύεται 1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου και η MAN AG 3,3%.

Οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο προβλέπεται να ανοίξουν ανοδικά.

Οι αγορές futures προοιωνίζονται κατά 94% μείωση του επιτοκίου του δολαρίου στο 4,5% στην τακτική συνεδρίαση της Fed.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ γ’ τριμήνου, που εκτιμάται ότι επιβραδύνθηκε στο 3,1% από 3,8% στο προηγούμενο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v