Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill: Αποζημίωση $160 εκατ. στον Stan O’Neal

Η Merrill Lynch ανέβασε κατά σχεδόν 90 εκατ. δολάρια την αποζημίωση που παίρνει φεύγοντας από τον επενδυτικό οίκο της Wall Street ο κ. Stan O’Neal, αυξάνοντάς την στα 160 εκατ. δολάρια, καθώς του επέτρεψε να συνταξιοδοτηθεί ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αντί να τον απολύσει.

Merrill: Αποζημίωση $160 εκατ. στον Stan O’Neal
Η Merrill Lynch ανέβασε κατά σχεδόν 90 εκατ. δολάρια την αποζημίωση που παίρνει φεύγοντας από τον επενδυτικό οίκο της Wall Street ο κ. Stanley O’Neal, αυξάνοντάς την στα 160 εκατ. δολάρια, καθώς του επέτρεψε να συνταξιοδοτηθεί ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αντί να τον απολύσει.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι ο κ. O’Neal και το διοικητικό συμβούλιο ”συμφώνησαν από κοινού ότι η αλλαγή ηγεσίας θα πρέπει να γίνει με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να διασφαλιστεί ότι η Merrill Lynch θα προχωρήσει μπροστά”.

Η αποχώρηση του κ. O’Neal ακολουθεί την παραδοχή από μέρους της τράπεζας ότι ζημιώθηκε σχεδόν 8 δισ. δολάρια από την κρίση στα στεγαστικά δάνεια των ΗΠΑ.

Κατατάσσοντας την αποχώρηση ως συνταξιοδότηση, το Δ.Σ. δίνει τη δυνατότητα στον κ. O’Neal, ο οποίος πληρώθηκε πέρυσι με 48 εκατ. δολάρια, να λάβει διαφορετική αποζημίωση με τη μορφή μη επενδεδυμένων μετοχών αξίας 90 εκατ. δολαρίων.

Μαζί με τις λοιπές αποζημιώσεις, μετοχές και επιδόματα, ο κ. O’Neal αποχωρεί από τη Merrill Lynch με το ”πακέτο” των 160 εκατ. δολαρίων.

Η αποζημίωση απειλεί να τροφοδοτήσει την διαμάχη όσον αφορά τις πληρωμές των ανωτάτων διοικητικών στελεχών σε σχέση με την απόδοσή τους.

Αλλά οι νομικοί κύκλοι τονίζουν ότι η Merrill πολύ δύσκολα θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει νομικά αποπομπή του κ. O’Neal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v