Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Βουτιά λόγω φημών για βοήθεια από BοΕ

Με διολίσθηση 8,7% αντιδρά η μετοχή της Barclays στη φήμη ότι προσέγγισε την Bank of England ζητώντας έκτακτη χρηματοδότηση. Οι εκπρόσωποι της λονδρέζικης τράπεζας και εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζα της χώρας αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη φήμη.

Barclays: Βουτιά λόγω φημών για βοήθεια από BοΕ
Με διολίσθηση 8,7% αντιδρά η μετοχή της Barclays στη φήμη ότι προσέγγισε την Bank of England, ζητώντας έκτακτη χρηματοδότηση. Οι εκπρόσωποι της λονδρέζικης τράπεζας και εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζα της χώρας αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη φήμη.

Πάντως, η φήμη -ειδικά τη στιγμή που οι επενδυτές παραμένουν με τα νεύρα τεντωμένα περιμένοντας νέες ”καμπάνες” από την εν εξελίξει πιστωτική κρίση- προκάλεσε τη μεγαλύτερη πτώση τριών μηνών στον τίτλο του τραπεζικού κολοσσού και επέτεινε τις πιέσεις στο σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, που με τη σειρά του επιτείνει την πτώση των χρηματιστηρίων.

Η μετοχή της Barclays έχει διολισθήσει 27% κατά τη φετινή χρονιά, περισσότερο από την πτώση 12% του δείκτη Bloomberg Europe Banks and Financial Services. Η μετοχή της Royal Bank έχει υποχωρήσει 29%.

Η Barclays και η Royal Bank of Scotland περιλαμβάνονται στις βρετανικές τράπεζες για τις οποίες οι αναλυτές φοβούνται ότι θα ανακοινώσουν περαιτέρω ζημίες εξαιτίας της πιστωτικής αποστράγγισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v