Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέχεια τραπεζικών πιέσεων στις ευρωαγορές (upd)

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια ακόμη ιδιαίτερα δύσκολη συνεδρίαση για τον τραπεζικό κλάδο μετά το ”καμπανάκι” για τον κολοσσό Citigroup. Πέρα από τις έντονες τραπεζικές απώλειες, πιέσεις υφίσταται όλο το φάσμα των μετοχικών κλάδων, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες σοβαρής επιβράδυνσης στην αμερικανική οικονομία.

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια ακόμη ιδιαίτερα δύσκολη συνεδρίαση για τον τραπεζικό κλάδο μετά το ”καμπανάκι” για τον κολοσσό Citigroup.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,78% στις 6.554 μονάδες, ο DAX 0,82% στις 7.816 μονάδες και ο CAC 0,78% στις 5.686 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες στις ευρωπαϊκές συναλλαγές εμφανίζει η Fortis (-4,1%) μετά τηην υποβάθμιση της σύστασης από την UBS. Η Deutsche Bank υποχωρεί 1,3%, η UBS 1% και η Credit Suisse Group 1,3%.

Η British Airways αντιδρά με διολίσθηση 4,4% στην ανακοίνωση τσων αποτελεσμάτων της.

Η έντονη μεταβλητότητα προκαλεί εκτίναξη της χρηματιστηριακής δραστηριότητας και χθες, στο London Stock Exchange πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών στην ιστορία του χρηματιστηρίου, με πάνω από 1 εκατομμύριο συναλλαγές κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Τα επίπεδα ρεκόρ των συναλλαγών στα χρηματιστήρια στο πλαίσιο της αυγουστιάτικης κρίσης έγιναν εμφανή και στα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων χρηματιστηρίων: το Deutsche Boerse προβλέπει ότι το 2008 θα είναι έτος ρεκόρ για τα αποτελέσματά του, ενώ το NYSE Euronext ανακοίνωσε τετραπλασιασμό μεγεθών στο πλαίσιο των ογκων-ρεκόρ σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η Wall Street υπέστη το χειρότερο τραπεζικό sell off των τελευταίων πέντε ετών και τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες δύο εβδομάδων, μετά την προειδοποίηση των αναλυτών ότι η Citi ενδεχομένως να παρουσιάσει ελλείψεις κεφαλαίων και τις συστάσεις πώλησης μετοχών του οίκου.

Πέρα από τις έντονες τραπεζικές απώλειες, πιέσεις υφίσταται όλο το φάσμα των μετοχικών κλάδων, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες διολίσθησης της ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο σε ύφεση.

Ολο το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα στοιχεία για την απασχόληση στην αμερικανική αγορά το απόγευμα, που θα δώσουν σημαντικές ενδείξεις για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v