Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεύθερη πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρή διεύρυνση απωλειών για τις ευρωαγορές, καθώς επιστρέφει στο προσκήνιο η έντονη ανησυχία για την πραγματική διάσταση της κρίσης στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ και ταυτόχρονα το ύψος στο οποίο θα φθάσουν οι απώλειες των τραπεζικών ομίλων. Στο 1,30% οι απώλειες για DAX.

Ισχυρή διεύρυνση απωλειών για τις ευρωαγορές, καθώς επιστρέφει στο προσκήνιο η έντονη ανησυχία για την πραγματική διάσταση της κρίσης στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ και ταυτόχρονα το ύψος στο οποίο θα φθάσουν οι απώλειες των τραπεζικών ομίλων.

Ένας ακόμη πιο επιβαρυντικός παράγοντας είναι η πρόβλεψη της Meredith Whitney αναλύτρια της CIBC, ότι η Citigroup θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε περικοπή του μερίσματός της ή να προχωρήσει σε πώληση περιουσιακών στοιχείων, με στόχο να συγκεντρώσει επιπλέον 30 δισ. δολάρια.

Παράλληλα η CIBC προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασής της για την Citigroup σε ”sector underperform” από ”sector perform”.

Η παραπάνω είδηση επιτάχυνε τη διάθεση των επενδυτών να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις τραπεζικών τίτλων, με τις μετοχές ομίλων όπως οι Barclays, UBS και HSBC Holdings να σημειώνουν υψηλές απώλειες.

Πτώση στο 1,30% για τον DAX, ενώ σε ανάλογη πορεία βρίσκονται οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τον CAC να αποδυναμώνεται πλησίον του 1,85% και τον FTSE 100 στο 1,98%.

Τόσο η υποβάθμιση της Citigroup όσο και η απογοήτευση από την πτώση κερδών της Exxon Mobil, οδηγούν χαμηλότερα και τα παράγωγα της αμερικανικής αγοράς, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 81 μονάδες, τον Nasdaq πλησίον των 12,25 και τον S&P 500 κατά 11,9 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v